nl fr en
Festival

Food for Laughs

Les Anciens Combattants

Toneelhuis, OPENDOEK

Bekijk foto's
Tijdens dit driedaagse internationale evenement praten en denken theaterliefhebbers, professoren, acteurs, schrijvers, humoristen en publiek samen na over het komische en het populaire op de scène en daarbuiten.
OPENDOEK is het aanspreekpunt voor alles wat leeft binnen het theater in de vrije tijd. Voor iedereen met een passie voor podiumkunsten. In het project amateurTONEELhuis werkten Toneelhuis en OPENDOEK van 2012 tot 2016 al nauw samen.

Binnenkort verhuist OPENDOEK naar het Eilandje, vlakbij onze gloednieuwe Kambala. Van 7 t/m 9 oktober organiseert OPENDOEK daar voor het eerst een grote ontmoeting over het komische en het populaire op scène en daarbuiten, in samenwerking met MAS, Stormkop, Time Circus, Kerkschip Sint Jozef, CirQ, Opera Ballet Vlaanderen en Toneelhuis.

Tijdens het driedaagse internationale evenement Food For Laughs wordt samen nagedacht over het komische en het populaire op de scène: waarmee lachen we nog in het theater en in het leven? Wat is komisch repertoire en hoe breng je dat? Waarmee mogen we niet meer lachen?

Tijdens Food For Laughs volg je ontmoetingen met geanimeerde conversaties, debatten, komische meningen en hilarische voorstellingen. 

In Kambala speelt de voorstelling Les Anciens Combattants van het Centraal-Afrikaanse gezelschap Les Perroquets de BanguiI, een voorbeeld van hoe belangrijk humor op scène is in oorlogstijd. Centraal Afrika is al jarenlang verwikkeld in een burgeroorlog, maar toch slagen Les Perroquets de Bangui erin om de (glim)lach niet te verliezen.
Humor als theatraal statement in barre tijden. 
De voorstelling speelt in Kambala, Kambalastraat 1, 2030 Antwerpen

Credits

van en met

 • Toneelhuis
 • OPENDOEK
 • MAS
 • STORMKOP
 • Time Circus
 • Kerkschip Sint Jozef
 • CirQ
 • Opera Ballet Vlaanderen

Alle data

 1. vrijdag 7 oktober 2022 — 20u00 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen
 2. zaterdag 8 oktober 2022 — 15u00 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen
 3. zondag 9 oktober 2022 — 15u00 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen

Nieuws over ‘Food for Laughs’

Ontdek onze festivals! Artikel — 8 juni 2022

Ontdek onze festivals!

Toneelhuis heeft een berg moois voor jou in petto. Nieuwe artiesten. Nieuwe perspectieven. Nieuwe vormen.

Ook interessante producties