nl fr en

Educatie & omkadering

Wie graag zelf meer informatie opzoekt, vindt hier uitgebreide en diepgaande achtergrondinformatie over de makers, de voorstellingen en de omkaderende activiteiten van Toneelhuis. Toneelhuis heeft een gevarieerd educatief aanbod voor groepen met meer en minder theaterervaring.

Workshops

Toneelhuis organiseert theaterworkshops bij Dagboek van een leeg bed, Angels in America, De verse tijd en Antigone in Molenbeek. De workshops zijn geschikt voor middelbaar onderwijs vanaf de derde graad, hogescholen en universitaire studies. De deelnemers ervaren zelf wat spelen is, ze verhouden zich tot de thema’s en achtergronden van de voorstelling. De workshops duren een dagdeel en kunnen zowel op school als in Toneelhuis plaatsvinden.

Try-outs

Als vertegenwoordiger van een groep (school, vereniging of organisatie) kunt u zich onderaan deze pagina inschrijven op de nieuwsbrief. U wordt dan uitgenodigd voor try-outs. Op deze manier kunt u gratis de voorstelling prospecteren en onderzoeken welke inleidende activiteit u wil plannen voor uw groep.

Open repetities

Waar mogelijk staan de repetities open voor begeleiders met hun groepen (maximum 40 personen).

Inleidingen

In de Bourlaschouwburg vinden op alle weekdagen behalve de premièredata inleidingen plaats bij de Toneelhuisvoorstellingen. U komt meer te weten over de regisseur en diens werkwijze, het regieconcept, de schrijver en de acteurs. Deze gratis inleidingen starten telkens om 19u15 en worden georganiseerd in de rondgang van de Bourla op de eerste verdieping. Op aanvraag geeft Toneelhuis inleidingen op school.

Nagesprekken

In de Bourla bieden we nagesprekken bij elke nieuwe Toneelhuiscreatie op de eerste zaterdag na de première.
In scholen, op aanvraag.

Q&A’S

We organiseren Questions and Answers in samenwerking met de masterstudenten Theater-, Film- en Literatuurwetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Sommige van deze momenten vervangen onze reguliere nagesprekken in de Bourlazaal. De studenten bereiden zich in kleine groepjes voor op deze gesprekken en zijn uw host van de avond.

Samenwerkingen

Toneelhuis werkt o.a. samen met Universiteit Antwerpen, Universiteit van Amsterdam (afdeling Theaterwetenschap), Karel de Grote-Hogeschool (afdeling Kunst- en Cultuurbemiddeling en lerarenopleiding), Artesis Plantijn Hogeschool (afdeling Journalistiek en Koninklijk Conservatorium Antwerpen) en RITCS School of Arts (afdeling Podiumtechnieken).

Samen met sociale organisaties en verenigingen waar armen het woord nemen, zet Toneelhuis zich in voor een duurzaam participatietraject voor mensen in maatschappelijk kwetsbare posities. Toneelhuis biedt inleidingen, workshops en omkadering op maat voor sociale organisaties in de stad. U kunt deze aanvragen bij Petra Damen. U kunt zich ook richten tot OCMW Antwerpen / Dienst Vrije Tijd, STA-AN vzw, ATLAS en CAW Antwerpen. Of u kunt terecht bij het Fonds Vrijetijdsparticipatie; onze partner in de strijd tegen sociale uitsluiting.

Nieuwsbrief