House of Flying Generations

Toneelhuis lanceert in maart 2023 een nieuw jaarlijks themafestival. Een maand lang presenteren we, op en rond onze podia, een reeks voorstellingen, concerten, films, en gesprekken rond een bepaald thema. Tijdens deze eerste editie draait alles rond generaties en families.

Dit festival interpreteert generaties ruim en probeert vele vragen te stellen. Niet alleen gaan de voorstellingen over generaties en families, generaties en families staan ook samen op het toneel. Hoe bijzonder is het om als koppel of als ouder en kind samen te spelen of te musiceren? Als autoriteit en traditie nu zo radicaal bevraagd worden in onze samenleving, wat betekent dat dan voor de representatie ervan in het theater? Wat betekent het voor een oudere generatie theatermakers? Wat betekent het voor het spelen van repertoire waarin de klassieke familiestructuren en rolpatronen wel nog afgebeeld worden? En hoe komen andere modellen en geschiedenissen in beeld? Hoe werken andere tradities in de samenleving en het theater door?

Ontdek hier het volledige festivalprogramma!

Voorstellingen

BLOOD LTD by Bloet – Jamais je n’oublierai la mort Theater 25 maart 2023 t/m 26 maart 2023

BLOOD LTD by Bloet – Jamais je n’oublierai la mort

Bloet / Sigrid Vinks / Jan Decorte / Ika Schwander / Oumar Dicko

Jan Decorte en Sigrid Vinks delen hun unieke expertise en radicale werkwijze met twee jonge kunstenaars/ performers. Niet in een hiërarchische structuur, maar als medeplichtigen.

Scènes Theater 25 maart 2023 t/m 26 maart 2023

Scènes

Werktoneel / KASK drama / Lucie Plasschaert / Joeri Happel

Bergmans Scenes from a Marriage radicaal herwerkt tot een reeks theatrale sessies relatietherapie waarin twee twintigers proberen te achterhalen wat er van hen zal worden.

Analoog Theater 28 maart 2023 t/m 29 maart 2023

Analoog

DE HOE / Louis Janssens / Willem de Wolf

Twee mannen proberen de tijd tussen hen te overbruggen. Willem de Wolf (61) en Louis Janssens (27) gaan in dialoog, maar dan anders: ze verwisselen van rol. Zo wordt de oudere man de jongere en andersom. Een wonderschoon acteursduet.

Nu het nog kan Theater 30 maart 2023

Nu het nog kan

MartHa!tentatief / Johan Petit

“Ik heb al vier dagen niet meer naar ons moeder gebeld. Terwijl, toen ze in het ziekenhuis lag, belde ik haar elke dag. Waar ben ik mee bezig? Fuck zeg.”
Johan Petit doet het weer.

Peenoise Muziek 1 april 2023

Peenoise

Als telgen van een geslacht van podiumkunstenaars kregen de drie broers Cesar, Gilles en Titus Pinoy muziek met de paplepel ingegoten. 

Films

Film: Bergman Island Film 25 maart 2023

Film: Bergman Island

Mia Hansen-Løve

Een ode aan liefde en inspiratie, met twee sterke acteurs (Vicky Krieps en Tim Roth) in de hoofdrol als dwalend koppel.

Gesprekken