Ontwikkeling

Toneelhuis initieert en/of sluit zich aan bij een aantal stedelijke, lokale en bovenlokale initiatieven op vlak van ontwikkeling. 

WIPCOOP

We werken samen met WIPCOOP (Work In Progress Coöperatie), een podiumkunsten platform voor jonge makers. Samen met talrijke kunstorganisaties in Brussel, Gent en Antwerpen mixen en matchen we de juiste ondersteuning voor opkomende artiesten die veelal geen kunstopleiding doorlopen hebben, maar van wie het verhaal en de artistieke praktijk onmiskenbaar op ondersteuning binnen het kunstenveld moet kunnen rekenen. 
Ga naar de site

de nieuwe spelers


Toneelhuis ondersteunt de nieuwe spelers, een vooropleiding voor jonge podiumkunstenaars die gebaat zijn bij extra begeleiding om hun weg in de kunsten te vinden. De nieuwe spelers stoomt hen klaar voor de toelatingsproeven van de theateropleidingen om zo door te groeien als professionele kunstenaar in theater of film.
De slotvoorstelling van de lichting 2024 zal te zien zijn in de Antwerpse Kleppers.
Ga naar de site

Love at first Sight

Binnen het jaarlijks terugkerende festival Love at first Sight (LAFS) presenteert Toneelhuis in nauwe samenwerking met Antwerpse kunsthuizen als Monty, Rataplan, Arenberg Schouwburg, hetpaleis, Trix, De Studio, detheatermaker, Het Bos, WP Zimmer en DE SINGEL projecten van jonge theatermakers. Op locaties kriskras doorheen de stad kan het publiek vier dagen lang kennismaken met opvallende artistieke projecten.
Ga naar de site

Ateliers

Met onze Ateliers bieden we jaarlijks enkele theatermakers en/of theatercollectieven ruimte, begeleiding en ondersteuning bij het tot stand komen van hun theatervoorstelling. We doen dit in samenwerking met andere kunstorganisaties binnen het veld zoals Kaaitheater, Hiros, VIERNULVIER, Les Halles de Schaarbeek e.a. Het gaat hier om grotezaalvoorstellingen die in een later stadium geprogrammeerd worden in Toneelhuis.

Open Office

Binnen Open Office bundelen verschillende Antwerpse kunstorganisaties - Monty, Het Bos, WP Zimmer, De Singel, Toneelhuis, detheatermaker, Morpho en WIPCOOP de krachten om maandelijks kunstenaars en cultuurwerkers te ontmoeten die vragen hebben over de realisatie van hun projecten binnen het Vlaamse kunstendecreet.

Dien je een projectdossier of een beurs in bij de Vlaamse Overheid? Open Office ondersteunt je met de Dossierschrijfdagen!