24/7 What's news?

24/7 What's news?

Opstart samenwerking met AP Hogeschool Journalistiek n.a.v. April

Op 8 februari start de inspiratieweek met de derdejaarsstudenten van de opleiding Journalistiek (AP Hogeschool).

 

Studenten audiovisueel, radio en tekst werken aan interviews en omkadering bij de nieuwste voorstelling van Guy Cassiers April. Ze volgen het productieproces van April en als het lukt, zullen ze voor u een volle nacht live nieuws brengen op 24 april 2021, tijdens de Erfgoeddag. 

Toneelhuis werkt al dertien jaar samen met de afdeling Journalistiek. Enerzijds krijgen de studenten via deze samenwerking inzage in de brede werking van het stadstheater, anderzijds wordt er ingezet op de bewustwording van de informatiesamenleving:  labelen, constructieve journalistiek, perspectief, fake news, ... De output van eerdere projecten is hier te vinden: Invisible Cities en CTZNS.

24/7 What's news? focust enerzijds op de voorstelling April, rond de figuur van April Glaspie, de Amerikaanse ambassadeur in Irak ten tijde van de Golfoorlog.  Anderzijds brengen de studenten een actuele stand van zaken met betrekking tot Irak, de mensen in Irak, de politiek rond Irak naar buiten.

In de eerste inspiratieweek gaan ze in gesprek met Willem de Wolf, de auteur van de theatertekst April en Erwin jans, dramaturg van April. Journalisten Annelies Beck en Geert Dewaele en Maïs Tark delen hun expertise en theatermaker Mokhallad Rasem breng zijn voorstelling Delivery Theatre.

Vanaf begin maart mag u nieuws verwachten via de pagina Alles over April.

Ook interessante producties: