41 Antwerpse culturele organisaties ondertekenen Het abc van een Antwerps kunstenbeleidsplan.

Het Antwerps Kunstenoverleg, kortweg AKO, formuleert in Het abc van een Antwerps kunstenbeleidsplan twintig  voorstellen voor een coherent kunstenbeleid op maat van de Stad Antwerpen.

AKO formuleert in Het abc van een Antwerpse kunstenbeleidsplan twintig  voorstellen voor een coherent kunstenbeleid op maat van de Stad Antwerpen. Deze voorstellen zijn gegroepeerd rond vijf thema’s: creatie, spreiding, cultuur & onderwijs, communicatie en diversiteit & participatie. Voor een goed bestuur schuift AKO drie basisprincipes naar voor: een beleid dat een kader aanreikt, dat transparant en efficiënt is en dat overleg centraal stelt. Deze principes zijn al deels aanwezig bij het huidige beleid maar kunnen volgens AKO nog aangescherpt worden.

Dit memorandum kwam tot stand in aanloop naar opmaak van een nieuw stedelijk Kunstenbeleidsplan voor de periode 2014-2019.

De ondertekenaars zijn: Antwerpen Open,  Behoud de Begeerte, Champ d’action,  Compagnie DeSnor, Compagnie Marius, De Koe, De Roovers, deSingel,  De Theatermaker, De Tijd, Froe Froe, HET PALEIS, Kon. Ballet van Vlaanderen, Kunst/Werk, KunstZ, Laïka,  Luxemburg, MartHa!tentatief, Monty,  Moussem, Muziektheater Transparant, Rataplan, Roma, Sering, SKaGeN, Tg STAN, Theater de Spiegel,  Theater Zuidpool, Toneelhuis, Trix, Troubleyn/Jan Fabre , Tutti Fratelli, Vilanella, Vlaamse Opera, Walpurgis, WArd/waRD, Wereldcultuurcentrum Zuiderpershuis, Wpzimmer, Zomer van Antwerpen, 5voor12, 0090.

Lees "Het abc van een Antwerps kunstenbeleidsplan" integraal via volgende link: https://www.toneelhuis.be/nl/post/het-abc-van-het-antwerps-beleid/

(aml)