Amateurgezelschappen in de Bourla

Veertien amateurgroepen werkten een seizoen lang rond het repertoire van Toneelhuis. Vier voorstellingen werden geselecteerd om in de Bourla te spelen.

Veertien Antwerpse amateurgezelschappen werkten een seizoen lang aan hun versie van Hamlet (Shakespeare), Macbeth (Shakespeare), De verwondering (Claus) en Van den vos Reynaerde, in het kader van amateurTONEELhuis, een samenwerking tussen Toneelhuis en OPENDOEK. Ook in deze twee editie van dit project dat over vier seizoenen loopt, willen we de werelden van het professionele theater en het amateurtheater op een creatieve en stimulerende manier samenbrengen.

Vier gezelschappen werden geselecteerd om hun voorstelling in de Bourla te spelen. Compagnie Schmaltz brengt met Hamlet intelligent teksttheater over wanhopige welbespraaktheid. VOS van ‘Tist! is een rauwe, beeldende en muzikale ‘vosbewerking’. Theater Milla brengt met Reynaert bewegingstheater met als originele invalshoek een vossin die koning Nobel verleidt. Tg Sehnsucht ensceneert in Lady Macbeth een verrassende tekstbewerking vanuit het perspectief van Lady Macbeth en drie dictatorsvrouwen.

Eenheidsprijs per voorstelling:  € 12

Ook interessante producties: