AREN op Het Theaterfestival met tekstuitgave én kunstenaarseditie

AREN op Het Theaterfestival met tekstuitgave én kunstenaarseditie

Naar aanleiding van de selectie van AREN voor Het Theaterfestival maakte Benjamin Verdonck twee publicaties. 

Net zoals de voorstelling bestaat uit twee delen, een beeldend en een gesproken stuk, zo zijn ook de publicaties een tweeluik in woord en beeld. De tekstuitgave is een primeur: voor het eerst publiceert Verdonck een van zijn theaterteksten. De kunstenaarseditie, kapellen, bevat een selectie van een reeks werkjes waarvan sommige ook in de voorstelling AREN te zien zijn.

 

AREN
tekstuitgave
 
een honderdtal aanzetten en ideeën
onuitgevoerd
omdat je betere plannen had
een honderdtal aanzetten en ideeën
onuitgevoerd
omdat je de gelegenheid niet vond
onuitgevoerd
omdat je de middelen niet had
omdat je de toestemming niet kreeg
omdat je eraan twijfelde
te lang aarzelde
niet de tijd maakte
of ze domweg vergat

  
“Op 10 januari 2019 ging de voorstelling AREN in première in de Bourlaschouwburg in Antwerpen. De titel verwijst naar de arenlezer die achter de maaier aanloopt en de aren die achterblijven alsnog opraapt. De voorstelling bestaat uit twee delen. In het eerste deel toon ik gevonden voorwerpen in voortdurend wisselende composities. In deel twee lees ik een lijst onuitgevoerde ideeën voor. Dit boekje bevat de tekst van het tweede deel.
Op 10 januari 2019 kwam er in Brussel voor de eerste keer een grote groep scholieren samen om hun bezorgdheid te uiten over de ondertussen onafwendbare mutaties van het klimaat. Dat maakte het verhaal van een onuitgevoerd idee voor een workshop met kinderen bijzonder die avond. Nu ik dit schrijf, zijn de verkiezingen achter de rug. De verkozenen geven vooralsnog niet te kennen dat het beperken van die catastrofe ook maar enigszins prioritair is.” - Benjamin Verdonck, juni 2019

Lees hier de mooie recensie van Evelyne Coussens in de Theaterkrant.

AREN bevat de integrale voorstellingstekst van Benjamin Verdonck en is een uitgave van Bebuquin en Toneelhuis
€10

kapellen
kunstenaarseditie
 
“In de zomer van 2016 verhuisden wij met vier gezinnen van Antwerpen naar het landelijke Kapellen. Die verhuis bracht met zich mee dat ik niet meer elke dag geprikkeld werd door wat ik aantrof in de straten van de stad. Onze woonkamer is nu mijn atelier. Deze uitgave bevat een greep werkjes uit een reeks die ik sindsdien ben gaan maken en toont de poging om mijn focus te verleggen van de straat naar wat er rond mijn werktafel gebeurt. 
Deze uitgave is een selectie uit één van de verzamelingen die ik gebruikte in het eerste deel van de voorstelling AREN.” - Benjamin Verdonck  

kapellen bevat een selectie van 24 werkjes van Benjamin Verdonck en is een uitgave van Toneelhuis
€25
De eerste 100 exemplaren werden genummerd en gesigneerd. 


Beide publicaties zijn te koop vanaf 7 september na de voorstellingen van AREN, en nadien ook via toneelhuis.be.

Lees hier een gesprek met Benjamin Verdonck.

Ook interessante producties: