Audities voor The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa

Audities voor The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa

Een voorstelling van Gorges Ocloo, LOD & Toneelhuis

Voor een nieuwe voorstelling is Gorges Ocloo op zoek naar zeven zwarte, vrouwelijke performers met talent voor zang & dans.

OVER DE VOORSTELLING

Gorges Ocloo brengt voor The Golden Stool, or the story of Nana Yaa Asantewaa negen zwarte vrouwen samen op de scène: de Zuid-Afrikaanse sopraan Nobulumko Mngxekeza-Nziramasanga en mezzo-sopraan Nonkululeko Nkwinti worden vergezeld door een groep van danseressen, percussionisten en zangeressen. Zij brengen een bijzondere mix van klassiekers uit het westerse operarepertoire, door Ocloo omgetoverd tot een uiterst ritmische, dynamische AfrOpera.
 
Samen vertellen zij het verhaal van de War of the Golden Stool: een historische oorlog in 1900 tussen Groot-Brittannië en het vrouwelijke leger van het Ashantirijk, een etnische groep uit het zuiden van het huidige Ghana waar ook de roots van Ocloo liggen. Krijgster Nana Yaa Asantewaa stond aan het hoofd van dit leger en leidde het verzet. Een onderbelicht verhaal uit de Afrikaanse geschiedenis over de kracht van symbolen, de strijd om onafhankelijkheid en vooral: de vrouw die de strijd tot op het einde leidde.

WIE ZOEKEN WE?

We zijn op zoek naar zeven zwarte, vrouwelijke performers, met een talent voor zang, dans en/of percussie. Een goed ritmegevoel is hierbij zeer belangrijk. Een opleiding of professionele ervaring mag maar is niet nodig. Je bent 18+ en kan je vrijmaken van maart t/m mei 2023. De première staat gepland eind april en begin mei 2023 in Antwerpen en Gent. 

WANNEER ZIJN DE AUDITIES? 

De eerste auditieronde gaat door op dinsdag 26 en woensdag 27 april 2022.
Iedereen is welkom, maar schrijf je eerst in via dit formulier. De voertaal van de auditie is Nederlands en Engels.
Je auditie duurt twee uur en vindt plaats tussen 10u en18u. In groepjes van ongeveer 10 personen krijg je een aantal opdrachten. Je wordt op voorhand gevraagd om een kort stukje muziek en dans voor te bereiden. Meer informatie hierover volgt nadat je je hebt ingeschreven.
 
In de week van 18 april ontvang je een gedetailleerde planning van jouw auditie.
Daarna is er voor zij die geselecteerd werden een tweede auditieronde op zaterdag 30 april 2022. 
De audities gaan door op de zolder van de Bourla (Toneelhuis), Graanmarkt,  2000 Antwerpen

HOE SCHRIJF JE JE IN? 

Schrijf je ten laatste in op 11 april door dit formulier in te vullen.

VRAGEN?

Neem gerust contact op via eva@lod.be of bel 09 266 11 33.

Ook interessante producties: