Benjamin Verdonck te gast in Campo Summer School

Op 2 oktober is Benjamin Verdonck samen met het Nederlandse theatercollectief ’t Barre Land te gast in de Summer School van Campo & Rits. De Summer School loopt van 30 september tot 4 oktober in Gent bij CAMPO (Victoria). Per dag worden de deelnemers aan de Summer School ondergedompeld in het werk van twee artiesten of collectieven waarmee ze in intense dialoog gaan. De dag eindigt met een debat dat publiek toegankelijk is. Aan het eind van de week is er een presentatiemoment.

Benjamin Verdonck gaat met ’t Barre Land aan de slag als voorzet voor een dialoog met de deelnemers van de Summer School.

‘t Barre Land is een toneelspelersensemble bestaande uit vijf toneelspelers, twee dramaturgen en een historicus. Tankred Dorsts Merlijn, of ‘t barre land was de eerste tekst die het gezelschap twintig jaar geleden ensceneerde en waaraan het z’n naam ontleende. Het ensemble vestigde zich in Utrecht en werkte vanuit een eigen atelier, de Snijzaal.

Het repertoire bestaat uit 60 stukken van o.m. Brecht, Beckett, Biesheuvel, Boelgakov, Bernhard, Büchner, Canetti, Congreve, Conrad, Dorst, Dostojevski, Duras, Eliot, Faulkner, Giraudoux, Goethe, Ionesco, Jelinek, Kleist, Kraus, Nijinski, Perec, Pouveur, Pirandello, Schermer, Shakespeare, Strauss, Topor, Tsjechov en Oscar Wilde. Dit repertoire wordt gespeeld op locaties en in de toneelzalen van Nederland en België.

‘t Barre Land was en is Floortje Bakkeren, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Jacob Derwig, Florian Diepenbrock, Anouk Driessen, Sanneke van Hassel, Peter Kolpa, Michiel Johannes Jansen, Ingejan Ligthart Schenk, Martijn Nieuwerf, Simone Scholts, Ellen Walraven en Czeslaw de Wijs.

Voor alle info www.campo.nu