THAT CRAZY LITTLE THING CALLED LOVE

Tijdens Romeo & Julia van regisseur Mokhallad Rasem startte Toneelhuis met een langdurige samenwerking met mensen in maatschappelijk kwetsbare posities. Een aantal Antwerpse sociale organisaties stapten mee in het project -That crazy little thing called love.

APGA, OCMW Antwerpen, Recht-Op en Samenlevingsopbouw Antwerpen riepen hun deelnemers, cursisten en achterban bijeen om samen de Bourlaschouwburg te bezoeken, met elkaar te eten en te spreken over theaterkijken en mee te doen aan de actieve theaterworkshop die bij de voorstelling is ontwikkeld. De mensen die hierdoor nieuwsgierig zijn geraakt, bezochten de voorstelling aan een speciaal tarief.

Op deze manier wil Toneelhuis mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie een betere kans geven om volwaardig te kunnen participeren aan het aanbod in de Bourlaschouwburg. Wij genieten er alvast met volle teugen van!

Liefde over de grenzen heen met de leerlingen van het Koninklijk Atheneum Antwerpen

Wat is liefde? Dat is de vraag die Toneelhuis stelde aan de leerlingen van het Koninklijk Atheneum van Antwerpen (K.A.A.) op de Rooseveltplaats. Tijdens een inleiding bij de voorstelling Romeo & Julia van Toneelhuismaker Mokhallad Rasem kwamen zeer veel verschillende visies aan bod en de meest verhitte discussie ging over of je liefde kunt kopen of niet…  

Aan de andere kant van het schoolgebouw ging het er dan weer iets rustiger aan toe. De leerlingen van de onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers (OKAN) spraken in hun thuistalen IK HOU VAN U in. In de inkomhal van de Bourlaschouwburg zijn negentien verschillende talen te horen. Liefdesfoto’s van deze leerlingen komen voorbij op de beeldschermen en hier vindt u hun zelfgeschreven liefdesverhalen. Aan u om de boodschap te vertalen…
Dank aan het K.A.A. voor deze fijne bijdrage!