De finale op Tweetakt/Kaap

Op Tweetakt/Kaap – hét avontuurlijke kunstenfestival voor alle leeftijden in Utrecht (NL) – is vanaf 6 april De finale te zien, een installatie van Benjamin Verdonck. De finale is onderdeel van een groter project van Verdonck, EVEN I MUST UNDERSTAND IT.  Onder deze  titel duiken in het straatbeeld van Antwerpen, Brussel, Rotterdam, Ljubljana en andere steden in verre en minder verre buitenlanden installaties, acties, activiteiten en vlugschriften op waarin Benjamin Verdonck vorm tracht te geven aan wat hem meer dan ooit bezighoudt: het uitblijven van het publieke debat over de stilaan onafwendbare veranderingen in ons ecosysteem. Welke rol kan een kunstwerk spelen in het vormgeven van onze relatie met deze op til zijnde catastrofe? Wat gebeurt er met de kunst als kritisch gebaar wanneer ze verbonden wordt met maatschappelijk engagement?
Te zien van 6 april tem 31 mei in Fort Ruigenhoek in Utrecht.

Tweetakt/Kaap is een internationaal evenement gericht op de hele familie met podiumkunst en beeldende kunst voor alle leeftijden, van gerenommeerde en nieuwe kunstenaars, uit Nederland, België en andere landen. Op Fort Ruigenhoek in Groenekan, een oud militair fort op een onbewoond eiland, laten gerenommeerde en opkomende beeldende kunstenaars nieuwe kunstwerken zien die speciaal voor kinderen zijn gemaakt. Daar wordt het grootste deel van de beeldende kunst en installaties gepresenteerd en er zijn ook voorstellingen.

Op Tweetakt/Kaap waren eerder al voorstellingen van Benjamin te zien: WEWILLLIVESTORM (2007) en DISISIT (2013). Dit jaar speelt hij op Tweetakt/Kaap notallwhowanderarelost en heeft hij een installatie speciaal voor het festival ontworpen: De finale.

Een voetbalveld. Twee goals… maar allebei in het water. Vreemd. Misschien is het voetbalveld wel gemaakt door iemand die een hekel heeft aan kinderen. Of zou iemand die goals verplaatst hebben? Misschien stonden ze eerst op het droge. Het kan natuurlijk ook zijn dat de ijskappen zijn gesmolten…

Klik hier voor alle info

Ook interessante producties: