DEATH DRIVE – EVERYTHING EVERYONE EVER DID

DEATH DRIVE – EVERYTHING EVERYONE EVER DID

Duits regiedebuut van Benjamin Abel Meirhaeghe in de iconische Volksbühne in Berlijn

Benjamin Abel Meirhaeghe maakt dit najaar zijn regiedebuut in Duitsland met een voorstelling in de iconische Volksbühne am Rosa-Luxemburg-Platz in Berlijn. Volksbühne behoort tot een van de toonaangevende theaters in het Duitse taalgebied.

In DEATH DRIVE verkent Benjamin Abel Meirhaeghe de vernietiging die ten grondslag ligt aan de evolutie van de mensheid. Hij toont de cyclus van leven en dood, gelinkt aan de vier seizoenen die de scène transformeren. De wereld zoals wij die kenden valt uiteen. De mens neemt andere vormen aan, bouwt op en breekt af. Het is de puls van de dood die de mens volgt, in een poging te ontsnappen aan de eeuwige cycli van het bestaan.

Voor de scenografie tekenen Bart Van Merode en Zaza Dupont, al jaren in Meirhaeghes vaste artistieke team. In de cast onder meer acteur Benny Claessens, die in Duitsland woont en werkt en nu vast ensemblelid is bij Volksbühne. Het geluidsontwerp is van Bully Fae Collins, die ook in Meirhaeghes volgende Toneelhuiscreatie Shelly Shonk Fiffit zal meespelen.

“Ik ben vereerd dat artistiek leider René Pollesch en het ensemble me hebben uitgenodigd voor een gastregie in Volksbühne. Het is een plek met een sterke theatergeschiedenis, die het huidige ensemble samen met mij wil onderzoeken: Everything, everyone, ever did. Het is een fantastische ervaring geweest tot nu toe.” - Benjamin Abel Meirhaeghe

De voorstelling is te zien in de Volksbühne in Berlijn op 23 en 27 november en 3 en 26 december 2023. Verdere speeldata worden later aangekondigd, er is geen tournee gepland.

Ook interessante producties: