Dirk Roofthooft over Bezonken rood

Dirk Roofthooft blijkt terug op de voorstelling. Wat vond Jeroen Brouwers eigenlijk zelf over zijn boekadaptatie? En hoe reageert men in Nederland wanneer Dirk dit verhaal speelt over de Jappenkampen? Waarom was het publiek ooit twaalf minuten stil alvorens het begon te applaudisseren?

Naar aanleiding van 25 jaar Theaterfestival in Vlaanderen dook het multimediaal kunstkritiekcollectief De Zendelingen in het archief. Bezonken rood (Toneelhuis en ro theater) werd in 2005 voor Het Theaterfestival geselecteerd. Mia Vaerman blikt samen met Dirk Roofthooft terug op de voorstelling, die hij al elf jaar lang over de hele wereld speelt. Kan Dirk Roofthooft de schoonheid nog zien in dit traumatische verhaal? 

Bezonken rood is dit seizoen te zien in Vlaanderen, Nederland en Frankrijk van 27 november 2015 tot en met 14 juni 2016.

 

Tien interviewers die in de afgelopen jaren nauw betrokken waren bij het festival leggen de makers van iconische producties het vuur aan de schenen. Het resultaat van deze tienvoudige Verrijzenis kan u van 3 tot 12 september iedere dag online volgen en nadien eindeloos herbekijken.

Een project van De Zendelingen i.s.m. Het Theaterfestival, Kunstenpunt en Het Firmament

Realisatie: Stijn Grupping & Filip Tielens

Ook interessante producties: