Een Kwestie Van Geluk

Een Kwestie Van Geluk is een tiendelige humaninterestreeks, die het verhaal vertelt van mensen in Borgerhout en Antwerpen-Noord: twee wijken in Antwerpen waar meer dan 170 nationaliteiten op een zakdoek samenleven. De reeks vertelt ook het verhaal van Toneelhuismaker Mokhallad Rasem.

De reeks brengt verhalen van jongeren en ouderen die er al generaties wonen, mannen en vrouwen met migratieroots, en nieuwkomers die nog maar net zijn aangekomen. Ze hebben één ding gemeen: een sterk verleden of een droom van een beter leven.

Hun levens zijn bepaald door keuzes die ze ooit maakten, en tegelijk is hun parcours gekleurd door geluk en tegenslagen. Een Kwestie Van Geluk geeft een integere kijk op de persoonlijke verhalen van bijzonder verscheiden mensen uit de buurt, voorbij de vooroordelen die over hen en hun deel van de stad bestaan.

Mokhallad Rasem is een Iraaks acteur en regisseur uit Bagdad die sinds enkele jaren met zijn vriendin Lore in Borgerhout woont. De oorlog deed Mokhallad en zijn familie besluiten om te vluchten. Mokhallad belandde in België en de rest van zijn familie geraakte verspreid over de hele wereld.
Mokhallads wereld stortte in toen hij enkele jaren geleden een telefoontje kreeg van een vriend die hem vroeg om onmiddellijk zijn tv aan te zetten. Op een Iraakse zender zag hij hoe de kist van zijn overleden vader – een bekend Iraaks acteur – begeleid door een mensenmassa door de straten werd gedragen. Het gemis van zijn vader heeft hem getekend, en ook de afstand tussen hem en zijn moeder – ze woont in de VS – begint te knagen.

Elke woensdag om 20u35 op één.

Bekijk hier het fragment met Mokhallad Rasem.

Ontdek hier alle verhalen.