FC Bergman met 300 el x 50 el x 30 el te gast op 29ste editie van Theaterfestival Boulevard

Het Nederlandse Theaterfestival Boulevard viert van 1 t/m 11 augustus 2013 opnieuw de kunsten met een inspirerend festivalprogramma vol theater, muziek, dans en ontmoetingen. Tijdens deze 29e editie presenteert het zomertheaterfestival meer dan zeventig verschillende producties en een ruim Vlaams programma-aanbod.

Het kloppende hart van Theaterfestival Boulevard ligt aan de voet van de St Jans kathedraal midden in het centrum van de historische stad ‘s-Hertogenbosch. Op dit gratis toegankelijke festivalplein vindt een doorlopend, divers tentjesprogramma plaats, met familie- en kindervoorstellingen en optredens van straattheatergezelschappen uit binnen- en buitenland. Op onorthodoxe locaties in en om de Bossche binnenstad en de bekende podia worden voorstellingen gepresenteerd; vervoer naar en van de locatievoorstellingen wordt verzorgd met gratis Boulevard-pendelbussen. 

Het programma van Theaterfestival Boulevard 2013 richt zich in het bijzonder op de grote en middelgrote gezelschappen uit Vlaanderen. Zo brengt NTGent Rood, de bewerking van John Logans verhaal over schilder Rothko. En presenteert het Antwerpse Laika Suikerspin, een schrijnende voorstelling over een vier generaties oude kermisfamilie, gespeeld in en op een antieke draaimolen. FC Bergman bouwt 300 el x 50 el x 30 el, een wonderlijke verzameling bouwsels met dito bewoners. Duikvlucht van Studio ORKA wordt een avontuur vol bizarre ontmoetingen, gruwelijke misverstanden en ontelbare dromen, op een geheime locatie midden in het Brabantse landschap. Compagnie Kaiet en André Manuel brengen een muzikale roadmovie vol wijsheden en flauwekul Het lied, in een romantisch stadspark. De Dolfijntjes brengen je in Tournee jubilee een Vlaams muziekfeest, met grote en kleine liederen.

Daarnaast presenteert Theaterfestival Boulevard 2013 volop Nederlandse topvoorstellingen. Schweigman&’s Blaas bijvoorbeeld, in een voormalige gymzaal. Loes Luca en John Buysman (voor het eerst samen op de planken) ontvangen publiek op het toneel in Schiettent Rosa van W&L. Theater Artemis laat Peter Pan verrassend herleven in Never never wonder. De Bloem van de Natie serveert de voorstelling De bloem van de natie brengt u in vervoering, in een voormalige kazerne. MATZER verrast toneelbezoekers en concertgangers met een spannende theatrale popconcertbewerking van Romeo & Juliet. Het Zuidelijk Toneel komt met een vreemd, licht absurd verhaal over een clandestiene liefde in de grote stad, Vijf seconden... Daarnaast brengt Het Zuidelijk Toneel There’s a me in meeting, een voorstelling over twee mensen die elkaar beter leren kennen, en zodoende zichzelf beter leren kennen. Theater Oostpool (i.s.m. Boogaerdt/VanderSchoot) beloven een Spectaculaire voorstelling, in de bouwput van een stadsontwikkelingsgebied. LisenImke maakten een familievoorstelling (vanaf drie jaar): Thuis best. Allemaal winnaars van ZWARE LAARZEN is een muzikale vertelling over lieve jongetjes, teleurstelling en frustratie. En verder is er natuurlijk weer een verzameling dansvoorstellingen van o.a. Trash, Arno Schuitemaker en United-C en Mor Shani. En valt er muzikaal volop te genieten tijdens diverse concerten en muziektheatervoorstellingen met o.a. La cloche felée, een samenwerkingsproject van beeldend kunstenaar /installatiebouwer Bert Vogels en beiaardier /componist Joost van Balkom. Er is hedendaagse muziek en een jazzprogramma via November Music, en diverse straatfanfares uit Vlaanderen.

In de Verkadefabriek vormt zich tijdens Theaterfestival Boulevard een tweede festivalhart met BLVRD FABRIKAAT, een kleurrijke enclave met nieuwe initiatieven door talentvolle, opkomende en gerenommeerde theatermakers, regisseurs, choreografen en muzikanten.

Naast de ruim zeventig verschillende programmaonderdelen - waaronder vele premières – op verrassende locaties in en rond de stad, in de podia en op het bruisende festivalplein is er dagelijks gratis internationaal straattheater op het festivalplein. 

Theaterfestival Boulevard belooft opnieuw een heerlijk zomertheaterfestival te worden. Met elf dagen lang bijzondere activiteiten die inspireren, becommentariëren, aan het denken zetten en/of uitdagen. In een ambiance van Brabantse gastvrijheid.

300 el x 50 el x 30 el speelt op Theaterfestival Boulevard op 2 en 3 augustus 2013.
Vanaf eind juni staat het hele programma online, dan start ook de kaartverkoop via
www.festivalboulevard.nl.

Ook interessante producties: