FC Bergman trekt naar Australië

FC Bergman trekt naar Australië

‘The Sheep Song’ gaat down under op Adelaide Festival 2023

Na een succesvolle Amerikaanse première van 300 el x 50 el x 30 el in september trekt theatergezelschap FC Bergman in 2023 naar Australië tijdens het Adelaide Festival met The Sheep Song. Hiermee timmert FC Bergman verder aan een indrukwekkend internationaal parcours.

Tijdens de Australische optredens vervangt Titus De Voogdt Jonas Vermeulen, die net potten brak met zijn hoofdrol in Zillion. Beide acteurs hebben elkaar onlangs ontmoet tijdens de repetities (foto).

FC Bergman verhaalt in The Sheep Song over een wezen dat niet langer tevreden is met zichzelf. Het voelt dat het meer in zich heeft, voorbestemd is tot een glorieuzer leven dan dat van zijn soortgenoten. Ovis Orientalis Avis maakt zich op voor de ultieme transformatie, vastbesloten om het lot, de wetten van de fysica en de goede smaak te tarten. Donkere wolken verschijnen aan de einder. Hoefgetrappel doet de aarde sidderen. De open mond wacht. Het verlangen naar verandering blijkt een moeilijk te stillen storm.

The Sheep Song is een woordeloze voorstelling, maar maakte toch heel wat tongen los. Van lovende recensies tot staande ovaties: de voorstelling beroerde iedereen. Dat zal FC Bergman ongetwijfeld ook doen aan de andere kant van de wereld.

Ook interessante producties: