GeertVanRampelberg@themovies op 11 oktober

Toneelhuis, Cinema Zuid en deBuren slaan onder de noemer Toneelhuis@themovies de handen in elkaar voor een nieuwe reeks van boeiende gesprekken met topacteurs en -makers van Toneelhuis over toneel, film en de eigen wetten van het vak. Geert Van Rampelberg bijt de spits af.

Van Rampelberg is een theateracteur pur sang, o.a. bij Olympique Dramatique, maar heeft inmiddels ook een rijk palmares aan films waarin hij acteerde: De zaak Alzheimer, Een ander zijn geluk, Swooni, Tot Altijd,The Broken Circle Breakdown van Felix Van Groeningen is Van Rampelbergs meest recente wapenfeit. Op 11 oktober om 19u30 spreekt dramaturg Erwin Jans met Geert Van Rampelberg over de spannende relatie tussen toneel en film. Na een korte pauze volgt om 20u30 de keuzefilm van deze veelzijdige acteur en dat is meteen een schot in de roos want After the Wedding is een indrukwekkende en bejubelde film van Oscar winnares Susanne Bier. Niet te missen!

AFTER THE WEDDING (Efter Brylluppet)
Susanne Bier

De Deen Jacob staat aan het hoofd van een weeshuis in Bombay dat financiële problemen heeft. Wanneer de multimiljonair Jorgen met hem persoonlijk over een grote schenking wil onderhandelen keert Jacob terug naar Kopenhagen. Hij wordt uitgenodigd op de bruiloft van de dochter van Jorgen. Daar blijkt Jacob diens echtgenote Helene te kennen. Zij is namelijk de vrouw die hem lang geleden in de steek heeft gelaten. Niet alleen Jacob, maar ook de overige personages, komen voor verscheurende dilemma’s te staan.

Cinema Zuid
Lakenstraat 14
2000 Antwerpen

De andere gasten uit de reeks Toneelhuis @ the movies zijn Bart Meuleman, Abke Haring, Guy Cassiers, Mokhallad Rasem en Kevin Janssens.
Het volledige programma vind je hier.
Meer details over de gasten en hun films op www.cinemazuid.be / www.deburen.eu

Ook interessante producties: