Het vertrek van de mier wint in HETPALEIS publieksprijs voor ‘beste beeld’

Het vertrek van de mier, de productie die Toneelhuis en KunstZ dit seizoen maakten samen met HETPALEIS, kreeg afgelopen woensdag de HETPALEIS-publieksprijs voor ‘beste beeld’.  Tim Van Steenbergen, die de kostuums en het decor ontwierp, nam de prijs in ontvangst.

Al drie seizoenen werkt HETPALEIS met een publieksjury waarvoor iedereen tussen 16 en 108 jaar zich kan kandidaat stellen. De jury volgt en vergelijkt een seizoen lang alle HETPALEIS-producties en deelt in juni vervolgens publieksprijzen uit. De jury selecteerde Het vertrek van de mier met haar retro decor en dito kostuums van Tim Van Steenbergen voor de prijs ‘beste beeld’.

Dit is wat de jury over Het vertrek van de mier schreef:

Het speelse van Toon Tellegens verhalen werd erg treffend verbeeld in Het vertrek van de mier. De warmte van het samenspel, de eenvoud van het verhaal, de openheid en eerlijkheid van elke speler, het enthousiasme van de acteurs... vormden de basis ingrediënten van een warm avontuur vol levenslust. De draaiende metalen constructie fascineerde menig jurylid, je geraakte er niet op uitgekeken. Een jurylid maakte volgende vergelijking: “Ik keek naar Het vertrek van de mier en zag een plek waar ik als kind heen wilde, maar waarvan ik uiteindelijk moest toegeven dat ze niet bestond. De setting deed me wat denken aan de fantastische film Hugo. Tandwielen zijn niet alleen van een ongelooflijke schoonheid, maar tegelijk ook fascinerend. Een stapel matrassen is altijd leuk. Bontmantels zijn immer gezellig.” Of “Het decor van Het vertrek van de mier maakte me terug even een kind dat werd voorgelezen uit een sprookjesboek. Zo mooi!”

Ook interessante producties: