nl fr en

Internationale Dag van de Fotografie

Dagelijks worden er miljarden foto’s gemaakt, maar toch zijn er beelden die erin slagen om er bovenuit te springen. Om de Internationale Dag van de Fotografie te vieren, vroeg AntwerpPhoto aan twintig Vlamingen wat hun favoriete foto is. Ook Toneelhuismakers Marie Vinck (FC Bergman) en Mokhallad Rasem lichten hun keuze toe.

Marie Vinck koos The island of the Colorblind van Sanne De Wilde. Een heel paradoxaal beeld, aldus Marie, omdat het feeërieke van het eiland gecombineerd wordt met een dreigend gevoel. 
Bekijk hier het gesprek

De voorkeur van Mokhallad Rasem gaat uit naar het werk Live van Bjorn Tagemose. De tranen op de foto zijn ‘tranen van het leven’.
Bekijk hier het gesprek

19 augustus is niet zomaar gekozen als Internationale dag van de fotografie. Het is vandaag exact 181 jaar geleden dat de Franse uitvinder Louis Daguerre zijn procedé publiek maakte. Na jarenlange experimenten was de fotografie eindelijk ‘geboren’.  

AntwerpPhoto viert deze dag met een bijzonder programma dat Antwerpen nog meer als dé hoofdstad van de fotografie op de kaart wil zetten.
Samen met Stad Antwerpen en de partners van het festival worden - uiteraard volledig coronaproof - heel wat initiatieven georganiseerd.
Het volledige programma vindt u hier.