Life's but a walking shadow

Mokhallad Rasem regisseert  in Mechelen een schimmenspel in open lucht: op 20 december 2013 om 18u en om 20u wordt de Brusselpoort in Mechelen omgetoverd tot een plek voor magie. Schimmen en schaduwen uit verschillende windstreken verschijnen tussen de torens om over de tocht van hun leven te vertellen. Ze zijn op doortocht, komen aan of staan vertrekkensklaar…

Life's but a walking shadow is een schimmenspel geregisseerd door Mokhallad Rasem. Hij wordt bijgestaan door de lichttechnicus Alain Ongenaet, expert in deze theatertechniek. De acteurs van GEN2020 (een project van ‘t ARSENAAL, Mechelen) brengen na een masterclass van vijf dagen de schaduwen tot leven. Aan de vooravond van het feestjaar rond 50 jaar migratie halen ze eigen herinneringen op en laten ze zich inspireren door ervaringen van anderen. Zo brengen ze een universeel en tijdloos verhaal.

GEN2020 is een traject en platform voor grensverleggend theater. Het ondersteunt talentvolle acteurs en theatermakers van diverse origine door een aanbod van masterclasses, coaching en coproducties. Het gaat uit van een aantal gezelschappen, organisaties en individuen uit het Vlaamse theaterlandschap die inzetten op jong podiumtalent met andere etnisch-culturele roots. De artistieke en (inter)culturele uitwisseling en confrontatie tussen de kunstenaars, de sector en het publiek staan centraal.

 

20 december 2013 - 18u en 20u

Tussen de torens van de Brusselpoort, Mechelen

(op het kruispunt van de Hoogstraat en de ring/Koningin Astridlaan)

GRATIS