Lisaboa Houbrechts in gesprek met Anna Luyten  in de School van Gaasbeek

Lisaboa Houbrechts in gesprek met Anna Luyten in de School van Gaasbeek

Schrijfster, filosofe en journaliste Anna Luyten is resident in de School van Gaasbeek. In de reeks Anna en haar Veldverslagen gaat zij in gesprek met kunstenaars die net als zij gefascineerd zijn door landschappen en met verwondering door de wereld wandelen.
 

Schrijver en regisseur Lisaboa Houbrechts verovert in snel tempo de internationale podia met haar vernieuwende theaterwerken en operaregies.
Ze is een graag geziene gast in de School van Gaasbeek. Al in 2014, nog voor ze in 2016 afstudeerde als master drama aan het KASK, was ze te gast op het September Festival. Ze is blijven komen.
De voorbije maanden schreef ze in de school van Gaasbeek aan drie nieuwe werken die vanaf volgend jaar in België, Frankrijk en Polen te zien zullen zijn. Wie haar prachtige toneelstuk Bruegel waarin ze Dulle Griet alle eer aan doet, nog wil zien kan dat op 17 mei 2022 in Toneelhuis in Antwerpen, of later in Parijs. 

Lisaboa Houbrechts smeedt in haar theaterwerk zang, live muziek, dans, beeldende kunst en poëzie samen tot een zinnelijk geheel. 
Tijdens Anna en haar veldverslagen gaan Anna Luyten en Lisaboa Houbrechts in gesprek over Bruegel, Gaasbeek, en hoe mensen die niet gehoord worden een stem te geven. Lisaboa Houbrechts zal een inkijkbieden in haar toekomstige werk ‘Vake poes, of Hoe God verdween’ en ‘Medea’ en fragmenten uit haar stukken voorlezen.

maandag 9 mei om 19.30
de School van Gaasbeek, Donkerstraat 32, 1750 Gaasbeek, België

Gratis deelname
Je kan zonder reserveren komen al is een berichtje ‘dat je er bij zal zijn’ op info@deschoolvangaasbeek.eu altijd prettig.
Er zijn drankjes en ander lekkers ter beschikking.

routebeschrijving