Locatietheater op Wapper, Astridplein en De Coninckplein

Op 9, 10 en 11 oktober speelt Lotte van den Berg Pleinvrees op drie verschillende Antwerpse pleinen. De voorstelling was eerder te zien op Times Square (New York) en in verschillende Nederlandse steden.

Deze nieuwe productie van ex-Toneelhuismaker Lotte van den Berg wordt gespeeld in openlucht, op een groot plein, in het midden van de stad en lijkt in niets op de voorstellingen die u tot nu toe zag. Er is geen decor, geen lichtontwerp, geen geluidsversterking, geen tribune. Toeschouwers reserveren via omsk.be, en vernemen dan de specifieke locatie waar de voorstelling zal spelen. Op de speelplek volgen ze via hun mobiele telefoon en van op afstand een man die in zichzelf lijkt te praten, tot ze direct door hem worden aangesproken en hij hen betrekt in zijn eenzame protest. Ook toevallige voorbijgangers zullen de voorstelling kunnen volgen.

"Met zijn hartverscheurende stem en hoekige, fysieke bewegingspatroon weet Jongewaard het immense plein te beheersen. Schitterend." - Kester Freriks over Pleinvrees in NRC Handelsblad

Meer info

Ook interessante producties: