Man Overboord repeteert in Kambala

Man Overboord repeteert in Kambala

Een rebels kunstplatform voor jongeren en kunstenaars

Man Overboord (MOB) legt de laatste hand aan hun nieuwe voorstelling. Dit jaar werkt het aanstormend jong geweld samen met theatermaker Simon de Vos. In november repeteren ze twee weekends in Kambala.

MOB Rebels Kunstplatform gaat aan wal bij jeugd- en cultuurcentra, middelbare of hoge scholen en musea. Doel: de wereld een geweten schoppen, met kunst als reddingsboei in de hand. Na school en mét school.  
MOB spreekt de kunstenaarsmindset van jongeren aan, het artistiek burgerschap van de makers en is ongeduldig. Want de tijd is aan ons, NU!
MOB roeit met de riemen die er zijn, soms schots en scheef, maar altijd samen met jongeren en kunstenaars, een artistieke koers richting Vlaanderen en Brussel. MOB wil verwonderen, verwarren en verleiden. Wil kijken en koesteren. Luisteren, roepen en redden, maar: ‘Wat moet gered?’ Een huis? De stad? Een boomloos plein? Ons geweten? Ons vertrouwen? Ons verlangen? Het collectief vermogen? Jouw kapsel? Mijn baard? Ons hart? 
MOB onderzoekt via diverse kunstvormen tijdens korte en langere ateliers trajecten, met school of na school, maar altijd gevoed door wederzijdse inspiratie, ‘Hoe het nu verder moet met deze aardkloot, met ons?!’ en vooral – waar kunnen we beginnen en wanneer!

Ook interessante producties: