Petrus, alias Wayn Traub, zet een zondagse mis op stelten.

De terugkeer van Petrus, beter bekend als ex-Toneelhuismaker Wayn Traub, gaat niet onopgemerkt voorbij. Afgelopen zondag zette hij de zondagsmis in de Paterkeskerk in Hasselt, op stelten door als ‘de nieuwe paus’ een dansje te doen rond het altaar. Vervolgens klom hij op het altaar, tot grote consternatie van de parochianen. De politie nam hem mee voor ondervraging.

Petrus gaat met zijn nieuwe voorstelling Petrus The Roman op 29 september in première in CC Hasselt. Het wordt het sluitstuk van zijn nieuwe trilogie, de Trilogie van het Einde. Naar eigen zeggen “een mysterieuze mis tussen realiteit en fictie.” Daarna stopt hij met theater maken.

Inspiratie voor het eerste deel van de trilogie, Robo a Gogo, vond Traub in zijn verblijf op de Filipijnen, een land getekend door de uitwassen van armoede en sekstoerisme. In Petrus The Roman vormen de gogo-danseressen opnieuw de achtergrond voor de zoektocht van hoofdpersonage Petrus naar waarheid, aangevuurd door de Openbaring van Johannes – de Apocalyps – en de voorspelling van het einde van de wereld in 2012 door de twaalfde eeuwse Ierse bisschop Sint Malachius. Is onze huidige tijd een eindtijd, financieel, ecologisch, moreel? Hoe ons daaruit te bevrijden? Petrus toont het antwoord in een hallucinante mix van film en theater. Een afscheid.

Op 21 november komt de voorstelling naar de Bourla, een laatste kans om deze tegendraadse kunstenaar aan het werk te zien in Antwerpen. Op 22 november wordt in een FoMu Live sessie van het Antwerpse FotoMuseum de film Petrus The Roman vertoond, gevolgd door een lezing/interactief vraaggesprek met Petrus

Ook interessante producties: