Protestconcert The Syrian Cry

Birds That Change Colour, Fence en Bed Rugs brengen een uniek concert over en voor de oorlogsslachtoffers in Syrië. Met als speciale gasten Tim Vanhamel, Mauro Pawlovski, Pascal Deweze, Marco Z,  Peter Houben e.a.
Tickets €10

De Morgen-journalist Pieter Jan Symons blogt:

Beste vrienden,

Er is iets wat uw aandacht verdient, iets wat u misschien gewoon alweer vergeten was. Syrië.
Ja, dat gezever is daar nog altijd bezig ja. En nee, ze zullen het allicht nooit leren. Dus waarom eigenlijk nog wakker liggen van Syrië, of een ander Verweggistan?

Omdat er nog dagelijks moeders hun kinderen verliezen. Omdat kleine jongens en meisjes vaak fysiek maar altijd geestelijk kapot worden gemaakt door bommen en granaten waar ze niet om gevraagd hebben, waarvan ze niet eens het waarom kennen. En aangezien wij hier in het Wilde Westen zo prat gaan op ons superieur gevoel voor vrede – of wat daarvoor moet doorgaan – en ons van die Derde Wereld trachten te onderscheiden mits Grote Waarden als gelijkheid, respect en (hap even naar adem) Vrijheid, dan lijkt het me weinig eerlijk zoveel mooie menselijkheid niet te delen met zij die het moeten missen. Iets veranderen is moeilijk, en misschien zelfs utopisch. Maar gewoon al iets doen, dat kan iedereen. Zéker als het zo makkelijk is als bij The Syrian Cry.

The Syrian Cry is een liedje dat Koen Kohlbacher van Birds That Change Colour enkele maanden geleden schreef na het zien van de zoveelste gruwelijke televisiebeelden uit Syrië. Prachtig nummer, maar da’s nu even bijzaak. Belangrijker is dat The Syrian Cry nu ook een protestconcert is geworden. Op 5 maart verenigt Kohlbacher zijn Birds That Change That Change Colour met Bed Rugs en Fence in de majestueuze Bourla in Antwerpen. Mauro, Tim Vanhamel, Pascal Deweze, Marco Z, Peter Houben en enkele mystery guests komen hen een muzikaal handje toesteken. Voor een luttele 10 euro krijgt u een ruimschoots gevulde avond met enkele van de schoonste figuren uit de Belgische muziekscene. Alle tien die euro’s gaan rechtstreeks naar een ziekenhuis in Aleppo - journaliste Joanie de Rijke gaat ze zelfs hoogstpersoonlijk ginds afleveren.

U geeft al zoveel geld aan allerlei andere goede doelen waarvoor u een sterkere affectie koestert? Perfect begrijpelijk. Zie het dan als een uiterst gezellig avondje uit met zoveel muzikale acts voor de prijs van nog geen één.

Tot dan?

DINSDAG 5 MAART IN DE BOURLASCHOUWBURG IN ANTWERPEN

Voorverkoop (sterk aan te raden) hier:
http://purchase.tickets.com/buy/TicketPurchase?organ_val=2304&schedule=list&agency=TONEELHUIS&perfcode=MASY01&perfsubcode=2012

Het hele verhaal van The Syrian Cry:
www.thesyriancry.be

Het liedje en de video zelf (ook te downloaden via iTunes, Deezer, Spotify):
http://www.youtube.com/watch?v=XWuB2t5K_wc

Ook interessante producties: