repetities FRICTION in Kambala

repetities FRICTION in Kambala

Hyper soap-opera therapy!

FRICTION vertrekt vanuit de hypothese dat frictie tussen mensen aan het verdwijnen is. Binnen een kapitalistische omgeving verlangen we eerder naar een smooth running situatie. Voor die gladheid betalen we een prijs, ze veroorzaakt afstand en dus kilte tussen mensen. Choreograaf / theatermaker Sophia Rodriguez onderzoekt met zes performers of het opzettelijk provoceren van wrijving tussen mensen een manier is om hen te verlossen van psychologische en culturele verschillen, die vaak in de weg zitten in het contact maken met anderen. 

Martina Calvo, Vincent Focquet, Anna Franziska Jäger, Sopia Rodriguez, Robert Steijn en Simon Van Schuylenbergh werken in Kambala aan deze dansante voorstelling, met Meg Stuart als outside eye en muziek van Gäsper Piano. Première op 16 november in de Bourla.

Actrice, danseres, choreografe Sophia Rodriguez (°1984) studeerde circus, dans en theater in Venezuela (Universidad Experimental de las Artes), in Cuba (Cuban National Circus School) en in Zwitserland (Accademia Teatro Dimitri). Haar artistieke werk werd sterk beïnvloed door haar langdurige traject van workshops en uitwisselingen met David Zambrano. 

Ook interessante producties: