Seizoenspresentatie 2013-2014

Gisterenavond om 18u werd in de Bourlaschouwburg het Toneelhuisseizoen 2013-2014 voorgesteld aan pers en publiek. Komend seizoen staan maar liefst acht nieuwe Toneelhuisproducties op het programma.

De ‘klassiekers’ zijn prominent aanwezig maar ze worden door een eigentijdse bril herlezen: zo herschrijft Tom Lanoye Hamlet tot Hamlet vs Hamlet, en wordt Macbeth geënsceneerd tot een uitgepuurd muziekdrama MCBTH. Mokhallad Rasem zet met Hamlet Symphony zijn dialoog met Shakespeare verder en FC Bergman buigt zich over het middeleeuwse epos Van den Vos Reynaerde. Benjamin Verdonck houdt het klein met een tafeltoneelvoorstelling. Bart Meuleman bewerkt De verwondering van Hugo Claus, Abke Haring maakt een nieuwe voorstelling TRAINER en Olympique Dramatique slaat de handen in elkaar met dat andere Antwerpse collectief, tg STAN. 

Volgend seizoen werken we ook samen over de lands- en taalgrenzen heen. We starten onze vierjarige samenwerking met Toneelgroep Amsterdam en met het Théâtre National uit Brussel. We breken daarnaast niet met onze goede gewoontes zoals daar zijn de Antwerpse Kleppers, Tutti Fratelli, amateurTONEELhuis, de uitwisseling met NTGent en KVS en de avonden die we organiseren met onze vaste partners, Behoud de Begeerte, deBuren, DeWereldMorgen, Moussem, kunstenfestival 0090, DeTijd en SKaGeN. 

De abonnementenverkoop gaat vandaag van start. Met een Toneelhuisabonnement krijgt u de beste plaatsen aan de meest voordelige prijs. Nieuw volgend seizoen is het premièreabonnement. U betaalt weliswaar iets meer maar u geniet na de première mee van de receptie met de volledige ploeg. In de seizoensbrochure en op de website vindt u het overzicht van de mogelijke abonnementen. Een abonnement kan u enkel bij het bespreekbureau of via mail aankopen.

Ook losse tickets kunnen vanaf vandaag gekocht worden, aan de balie van het bespreekbureau, telefonisch of online. Vanaf nu beschikt u bij online bestellingen over de mogelijkheid om uw tickets meteen zelf te printen. Maar u kan ook wachten tot zaterdag 15 juni, want die dag organiseert Toneelhuis naar goede gewoonte een ticketdag in het bespreekbureau (Orgelstraat 7, naast de Bourla). Losse tickets zijn te koop aan een uitzonderlijke reductie. Toneelhuis houdt die dag ook een stockverkoop. Sla uw slag en ga naar huis met tekstboeken en coupons van stoffen uit het decoatelier van Toneelhuis. Het wordt een feestelijke dag met een hapje en een drankje.