The Sheep Song te gast op het 74e Holland Festival!

The Sheep Song te gast op het 74e Holland Festival!

Op 20 april werd het programma van het 74ste Holland Festival voorgesteld tijdens een online perspresentatie.

Drie jaar na de Amsterdamse doortocht van JR, is FC Bergman er dit jaar opnieuw te gast met The Sheep Song. In Toneelhuis wachten we de situatie verder af en tonen we deze nieuwe FC Bergman creatie zodra het mag. De voorstelling werd gemaakt tijdens de lockdown en was voorzien om in januari in première te gaan. Dat het Holland Festival in juni wellicht zal kunnen plaatsvinden is een fijne opsteker voor FC Bergman. Het Franse Festival van Avignon kondigde eind maart al aan dat er hoe dan ook een festival zal zijn. The Sheep Song reist dus van Amsterdam deze zomer verder naar Avignon.

FC Bergman verhaalt in de woordeloze voorstelling The Sheep Song over een wezen dat niet langer tevreden is met zichzelf. Het voelt dat het meer in zich heeft, voorbestemd is tot een glorieuzer leven dan dat van zijn soortgenoten. Een moderne parabel over de angst voor en aantrekkingskracht van verandering in een mensenleven. De tragedie van de mens als fundamenteel veranderend wezen.

De première was oorspronkelijk gepland in de Bourla op 14 januari en werd vervolgens verschoven naar zondag 9 mei 2021. We wachten de situatie verder af. The Sheep Song speelt van 14 t/m 16 juni in Amsterdam. Op 17 juni is er een livestream van de voorstelling.

Ook interessante producties: