Toneelhuis ondertekent het Green Track-charter

Samen met vijftien andere Antwerpse culturele organisaties ondertekende Toneelhuis het Green Track-charter voor een duurzame kunstensector. Green Track is een lokaal netwerk van culturele organisaties die elkaar bijstaan in het verkleinen van de ecologische voetafdruk en het verduurzamen van de kunstenpraktijk. Door de krachten te bundelen willen de deelnemende organisaties hun inspanningen verbeteren en zichtbaar maken. De ambities zijn groot: Green Track-leden willen ook hun omgeving inspireren én het publiek meenemen in hun verhaal.

Actieplannen mét resultaten

De deelnemende organisaties zetten zich in om hun energieverbruik, verplaatsingen, drukwerk, materiaal en afval te reduceren. Elke organisatie stelt een actieplan met concrete doelstellingen op, maar daarnaast worden er ook gemeenschappelijke initiatieven georganiseerd om elkaar te ondersteunen, zoals het delen van materiaal en vervoer, groepsaankopen en belangenbehartiging. 2014 staat in het teken van mobiliteit, in 2015 worden materiaalgebruik en energiebeheer onder de loep genomen.

 

Green Track

Green Track Antwerpen is geïnspireerd op Green Track Gent en Leuven en sluit aan bij de klimaatambities van provincie en stad Antwerpen. Prospekta - centrum voor kunstcommunicatie van de provincie Antwerpen is initiatiefnemer en coördineert het netwerk. Prospekta ‘specialiseert’ in eco-cultuur sinds de Cultuurmarkt van Vlaanderen 2011, waarmee Prospekta de Green Event Award voor het meest milieuvriendelijke evenement van Vlaanderen won.

 

Zestien partners in Antwerpen ondertekenden het charter al: AMUZ, Berlin, de Veerman, deFilharmonie, Fameus, FotoMuseum Provincie Antwerpen, M HKA, ModeMuseum Provincie Antwerpen, Museum Plantin-Moretus, OPENDOEK, Prospekta, Rataplan, Toneelgezelschap luxemburg, Toneelhuis, Vlaams Architectuurinstituut en provinciaal Zilvermuseum Sterckshof.