Toneelhuis steunt Europe Act Now

Europe Act Now is een campagne waarbij mensen wordt gevraagd om hun stem te geven aan de vluchtelingen uit Syrië. Via Twitter, Facebook of op een andere manier.

Meer dan 130.000 mannen, vrouwen en kinderen zijn omgekomen sinds maart 2011, toen de crisis uitbrak in Syrië. Op dit moment zijn er 2,7 miljoen erkende oorlogsvluchtelingen.
Ongelofelijk is dat slechts ongeveer 81.000 vluchtelingen tot nu toe onderdak hebben gevonden in Europa. Dat wil zeggen, iets meer dan 3% van de mensen die bescherming nodig hebben.
Naar schatting zullen er door het Syrische conflict aan het eind van 2014 zo'n 4 miljoen geregistreerde vluchtelingen zijn. Deze vluchtelingencrisis is de grootste humanitaire ramp van onze tijd.

Daarom roept Europe Act Now op om uw stem te geven. Door een stem te geven aan mensen die de crisis in Syrië zijn ontvlucht, wordt de boodschap onder een groeiend publiek verspreid.
Hoe meer mensen er meedoen, hoe beter alle Europese landen kunnen aangemoedigd worden om gehoor te geven aan de stemmen van de mannen, vrouwen en kinderen die de Syrische oorlog zijn ontvlucht. Europe Act Now roept op de volgende stappen te ondernemen:

  • Geef vluchtelingen een veilige toegangsweg naar Europa
  • Bescherm vluchtelingen aan de Europese grenzen

Herenig families die verscheurd zijn door de crisis

Ook Toneelhuis geeft zijn stem aan Syrische vluchtelingen:

  • Het Twitter- en Facebookaccount van Toneelhuis wordt een week lang overgenomen door een Syrische vluchteling, van 9 t/m 16 mei 2014.
  • Op vrijdag 9 mei organiseren we ook een gesprek na de voorstelling Hamlet Symphony van Mokhallad Rasem. Twee gevluchte Syrische kunstenaars Roni Housseini en Akram Hamo gaan in gesprek met Mokhallad Rasem, Toneelhuismaker. Erwin Jans modereert het gesprek. Tickets & info: www.toneelhuis.be


Meer info over Europe Act Now: EuropeActNow@ecre.org
Geef u stem via http://www.helpsyriasrefugees.eu/nl/teken-de-petitie.html
 

Meer info over Hamlet Symphony: http://bit.ly/1jcExP8
Meer info over Mokhallad Rasem: http://bit.ly/1fYpGZn

Ook interessante producties: