Toneelhuisatelier Bagaar

Toneelhuisatelier Bagaar

Het verslag van het creatieve kinderatelier bij Bagaar op zondag 17 maart 2019.

Terwijl de ouders in de zaal naar de voorstelling keken, beleefden de kinderen op de Bourlazolder een gezellige namiddag! Begeleidsters Sanne en Jolien doen verslag.

"Lucien is politieman op een eiland en leidt alles in goede banen. Of dat is eigenlijk toch de bedoeling, want Lucien laat de dingen liever op hun beloop. Hij evolueert echter als karakter en lijkt goed en kwaad niet meer uit elkaar te kunnen houden.

De kinderen plaatsen in verschillende situaties goed letterlijk tegenover kwaad. Goed bevindt zich aan de ene kant van de kamer en kwaad aan de andere kant. Enkele kinderen beelden een situatie uit (vb. een ander kindje duwen, een complimentje geven, iets stelen, ...) en de anderen verplaatsen zich naar de goede of slechte kant van de ruimte. 

Op het eiland zijn allerlei mensen aanwezig, van alle lagen van de maatschappij, met allerlei gewoontes, met allerlei denkpatronen. Elk puzzelstukje is een deel van het geheel. Enkele kinderen verstoppen in de ruimte allerlei puzzelstukjes. De teams gaan op zoek naar de nodige stukjes om hun puzzel te vervolledigen. 

Door Luciens laksheid is op het eiland weinig structuur te merken. Er is een gebrek aan regels, wetten en consequenties. De kinderen bedenken gezamenlijk wetten (vb. high five geven als je iemand tegenkomt, achteruitlopen, ...).

Wij maken gebruik van de geluiden uit de voorstelling en verruimen het aanbod (vb. deurbel, wenende baby, aap, zagen, ...). De kinderen ontpoppen zich tot fantastische acteurs en bedenken een gepaste actie of reactie wanneer ze een geluid herkennen. Grappig om te zien hoe verschillend de reacties zijn!  

Hopelijk tot een volgende keer!"

Ook interessante producties: