TONEELHUIS@THEMOVIES: Abke Haring presenteert Hard Candy van David Slade

Op dinsdag 4 december wordt Toneelhuismaker Abke Haring in Cinema Zuid geïnterviewd door Ben Van Alboom over leven en werken in Nederland en Vlaanderen, maar ook over haar verrassende keuzefilm, het hondsbrutale en licht perverse Hard Candy. Na een korte pauze volgt de film.

Over de film:

Thonggrrr114 en Lensman319 maken na drie weken chatten eindelijk een afspraak. Ze proberen het allebei cool te spelen, ook als hij haar bij hem thuis uitnodigt. Tussen haakjes: zij is 14, hij is 32, met een voorliefde voor het fotograferen van half ontklede tienermeisjes. Net op het moment waarop de kijker zich afvraagt waar dit naartoe zal gaan en zich oncomfortabel begint te voelen, laat een plotse plotwending het verhaal een totaal andere richting uitgaan.

Deze psychologische thriller, het regiedebuut van clipregisseur David Slade, is duidelijk bedoeld als een provocatie. De film heeft dan ook evenveel voor- als tegenstanders. De perverse spanning die Ellen Page en haar tegenspeler Patrick Wilson aan hun gesprekken weten mee te geven, maakt Hard Candy intrigerend.

US 2006 / 105’ / Patrick Wilson, Ellen Page, Sandra Oh, Jennifer Holmes, John Gilbert / Tweetalige titels

Meer info: www.cinemazuid.be en www.deburen.be

Ook interessante producties: