U komt toch ook!

17 oktober is de Internationale dag van verzet tegen armoede en sociale uitsluiting. Ieder jaar leven er meer en meer mensen onder de armoedegrens. Het is een triest feit dat snel uit de publieke aandacht verdwijnt. Daarom moet er regelmatig actie ondernomen worden. Vandaag, donderdag 17 oktober 2013 wordt er een manifestatie gehouden op de Groenplaats in Antwerpen. Verschillende organisaties slaan de handen in elkaar om een oproep te doen voor een solidaire stad die zich bewust is van de armoede en de ongelijkheid onder haar bewoners en daar iets wil aan doen.

Ook Toneelhuis draagt zijn steentje bij. Net als vorig seizoen wordt er dit seizoen  samengewerkt met  sociale organisaties om mensen in maatschappelijk kwetsbare posities de kans te bieden om meer te participeren aan het culturele aanbod. Toegang tot cultuur is een recht voor iedereen. Door te investeren in deze langdurige contacten, hopen we dat de weg naar Toneelhuis en naar kunst en cultuur in het algemeen makkelijker en evidenter wordt.

Vanaf 17u staat Toneelhuis mee op de Groenplaats en vanaf 18u15 is iedereen welkom voor soep en optredens bij Tutti Fratelli (Lange Gasthuisstraat 26, 2000 Antwerpen).

Wil u zelf meer informatie over wat Toneelhuis allemaal aan te bieden heeft aan sociale organisaties?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met petra.damen@toneelhuis.be.