Bekijk foto's
Theater

De Omgekeerde Berg

Tutti Fratelli

Een bezwerende roadtrip in uw hoofd en in uw lijf. Een zinderende zing zang op de sporen achter het behang, en langs verloren dromen. Een waanzinnig verhaal van onverschrokken liefde. 

De Omgekeerde Berg, de nieuwe creatie van Tutti Fratelli is een bezwerende roadtrip op de rand van de apocalyps.

Tutti Fratelli boort zich een weg naar uw hart en plamuurt - nu de wereld openbarst - de gaten in ons bestaan. 

Tutti Fratelli, samen met helden Esmé Bos en Bart Voet, meesterpianist Florejan Verschueren, choreografe Iris Bouche en in een regie van artistiek leider Nico Sturm, zoekt veiliger oorden op in afwachting van de apocalyps, meer bepaald op de top van de Pic de Bugarach, een ‘omgekeerde berg’ in de Corbières (en dit is geen fake news). Volgens de Maya’s zou Bugarach een van de uitverkoren plekken zijn om het einde van de wereld te overleven…

De Omgekeerde Berg is een theatraal en muzikaal testament, een vulkaan aan liefde, een meerstemmige, bitterzoete feestkreet omdat samen zingen door de eeuwen heen mensen deed verder strijden, dromen, troosten en leven.

Wij zijn er klaar voor. To infinity and beyond.

Nu u nog…
Op 16 februari 2024 landt Tutti Fratelli in de Bourla teneinde de wereld te redden, of elders verder te zetten… 
Wees erbij, voor het écht te laat is!

Van en met: Anne Schoonbroodt, Ann Van den Eynden, Bayaraa Khishigbayar, Brenda Schoonbroodt, Chadia Bendada, Chantale Boels, Christine De Clerck, Christo Anagnostu, Daniël Molino Sanchez, Dirk Rypens, Erik De Schepper, Hilde Boogaerts, Katty Van Beeck, Linda Van Lint, Lindsey Van Roy, Matthias Peersman, Michael Delissen, Peggy Beaujean, Riccardo Federico, Vic Mees, Bart Voet, Esmé Bos, Kasper Puttemans, Florejan Verschueren, Iris Bouche, Kobe Proesmans, Tobe Wouters, Hannah Chebaro, Amber Meyntjens, Frank Hardy, Henk Vandecaveye, Ruth Zijlstra, Nico Sturm

“Binnenkort gaan we allemaal doorweekt zijn 
Tot op het bot
Als de fontanellen van de aarde openscheuren 
Houdt uw ogen open 
De ramen zullen breken
De muren verpulveren…
Aan alle mensen zeg ik
Blijft niet in het deurgat staan
Gaat naar buiten 
En redt wat er nog te redden valt 
Steekt uw hand uit 
Uwe nek
De vloek is aan het uitkomen
Het is aan het gebeuren
De wereld is een verzopen aquarel”

Tegenstrijdige feelgood apocalyps in De Omgekeerde Berg van Tutti Fratelli. Van intieme ballade tot collectief stadionlied. Van spitsvondige poëzie tot wollige Bond Zonder Naam. Van chaotisch schouwspel tot gestructureerde choreografie. Van feelgood muziektheater tot bevreemdende apocalyps. Contradicties met hopen in de nieuwe voorstelling van Tutti Fratelli. Vrijdagavond op de première krijgt het gezelschap De Roma zowel muisstil als bulderend van het lachen. 

"Volkse vurigheid en sappig Antwerps: De omgekeerde berg is een instant klassieker op het menu van Tutti Fratelli. (...) Het spel knettert en charmeert, ook de composities van Bart Voet, Esmé Bos en Florejan Verschueren houden het tempo erin. De Fratelli zijn “moederkeszalf” voor de ziel, “die werkt altij”."

"‘De omgekeerde berg’ zet de sociale piramide op haar kop, en maakt van het volk van onderen de top. Voor één keer hebben zij het voor het zeggen: de gebuisden en de verstotenen, de onproductieven en de armeluizen. "

Wouter Hillaert in Pzazz , 18 januari 2024

van

 • Tutti Fratelli

van en met

 • Tutti Fratelli
 • Esmé Bos
 • Nico Sturm
 • Florejan Verschueren
 • Bart Voet
 • de spelers van Tutti Fratelli

tekst

 • Nico Sturm

muziek

 • Esmé Bos
 • Bart Voet
 • Florejan Verschueren

choreografisch advies

 • Iris Bouche

productie

 • Tutti Fratelli

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. vrijdag 16 februari 2024 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 2. zaterdag 17 februari 2024 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 3. zondag 18 februari 2024 — 15u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Meer over ‘De Omgekeerde Berg’

Ook interessante producties