Bekijk foto's
Literatuur

De Spreekbeurt

Onnozele onderwerpen. Serieuze sprekers.

Acht serieuze sprekers krijgen elk tien minuten om hun passie of afkeer voor een onnozel onderwerp met je te delen.

Ja, er zijn de TED-talks. Ja, er is de Universiteit van Vlaanderen. Interessant en leerrijk? Zeker. Maar toch gaan deze formats voorbij aan onderwerpen waar vele mensen – vaak in stilte – mee worstelen.
Daarom is er nu De Spreekbeurt: onnozele onderwerpen gebracht door serieuze sprekers. Een vrijplaats waar thema’s tot bloei komen die de maatschappelijke agenda niet halen omwille van hun vermeende banaliteit.

Wie er deze editie precies komt spreken, houden we nog heel even geheim. Maar je kan gerust zijn, ook bij de vorige edities waren de sprekers niet de minsten: Alex Agnew, Bart Peeters, Hugo Matthysen, Sofie Lemaire, Stijn Van de Voorde, Barbara Sarafian, Jacotte Brokken, Elisabeth Lucie Baeten, Dominique Van Malder, Janne Desmet, ...  Tijdens de vorige editie in Antwerpen (toen in Trix) gaven onder meer Helmut Lotti, Charlotte Timmers, Riadh Bahri en Charlie Dewulf een Spreekbeurt. 
Bekijk hier hoe ze het ervan afbrachten.
Zodra de line-up voor de Bourla op punt staat, maken we de acht namen en hun onderwerpen bekend!

De opbrengst van De Spreekbeurt wordt geschonken aan Rikolto (het vroegere Vredeseilanden).

De Spreekbeurt is een uit de hand gelopen cafégrap van Robin Broos, Katrin Swartenbroux, Karen François en Jelle Goossens. Design door WillemPirquin.be.

Alle data

  1. dinsdag 17 december 2024 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
    Uitverkocht

Ook interessante producties