nl fr en
Theater

Down the Rabbit Hole

mobiele installatie

Een nieuwe mobiele kijkdoos van Benjamin Verdonck. Een betoverend 'Theater der Dinge'.

Down the Rabbit Hole is een bijzondere nieuwkomer Verdonck's repertoire van kleinere en grotere kijkdozen (na o.a. One More Thing, Waldeinsamkeit, Regenboog, Continuum). 
Waar traagheid en duisternis leidmotief was in vorige schuivenkasten, volgt nu een comeback van de performer-machinist zichtbaar aan het werk op scène. Een fysieke krachtmeting tussen de maker en zijn instrument. Groter, bonter en dynamischer dan alle andere in de reeks, houdt de voorstelling het midden tussen een choreografie en een jamsessie. Met het aanpassingsvermogen dat Verdoncks vloeiende theatervormen ondertussen kenmerkt, doet Down the Rabbit Hole het allemaal: binnen in theater of concertzaal, buiten in een tent of onder een afdak, voor een groot of klein publiek dat zit of springt of danst op de live soundtrack van niemand minder dan mede-magiër Mauro Pawlowski. 

bonte vlakken
kamers 
vergezichten
anamorfen 
die verglijden 

touwen 
brullende kleuren 
getrek geroep gezang gedans 
zwetende lijven 

een bezwerende ode aan de overgave 

-

Verdoncks instrumentarium van compacte kijkdozen en tafeltonelen is het resultaat van een zoektocht naar kleinschalige mobiele theatervormen, die ontsnappen aan de de gangbare sectorverwachtingen omtrent produceren en programmeren. Down the rabbit hole is de meest recente van het kwartet van grote kijkdozen.. Een betoverend 'Theater der Dinge’. Een figurenkast die de straat en het daglicht niet schuwt, met luiken die opengaan en dicht en wederom heel veel touwtjes, onder begeleiding van een live muzikant.     

Credits

van

  • Benjamin Verdonck

productie

  • Toneelhuis

Alle data

  1. donderdag 2 juni 2022 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  2. vrijdag 3 juni 2022 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  3. zaterdag 4 juni 2022 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties

April Theater 28 januari 2022 t/m 2 april 2022

April

Toneelhuis / Guy Cassiers / De KOE