Bekijk foto's
Theater

La nieta del señor Linh

Internationale hercreatie

Toneelhuis, Guy Cassiers

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet.
Spaanse hercreatie
Meneer Bark praat vooral over zijn vrouw die kort voordien is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Ze blijven elkaar dagelijks op hetzelfde bankje in het park ontmoeten. Tot op een dag alles verandert…

Een aangrijpende vertelling, gebaseerd op een novelle van Philippe Claudel, gespeeld door Lluís Homar, over een man die zijn land moet ontvluchten met het weinige dat hem nog rest.
Na Het kleine meisje van meneer Linh maakt Guy Cassiers een Spaanse hercreatie met een acteur uit het coproducerende land Spanje: Lluís Homar.

Omdat Lluís Homar alleen op het toneel staat en alle rollen - die van verteller, van meneer Linh en van meneer Bark - speelt, krijgt de voorstelling een bijzondere kleur, atmosfeer en betekenis. Het thema van de vriendschap en van de ontmoeting verschuift naar de achtergrond. Het wordt een voorstelling over de kracht van de verbeelding en de uitbeelding. 

Homar vertelt het verhaal met alle middelen die hem ter beschikking staan: tekst, woorden, beelden, muziek, geluid, projecties,... Maar het is tegelijk ook een voorstelling over eenzaamheid, over het verlangen naar communicatie met de andere en niet in de laatste plaats met het publiek. Zitten we in het hoofd van de verteller? Zijn meneer Linh en meneer Bark stemmen in zijn hoofd? Is vertellen zijn manier om een trauma te verwerken?

De Spaanse versie is een coproductie met Bito Productions / Temporada Alta Festival Girona (ES) en Teatre Lliure Barcelona (ES).

productie

  • Toneelhuis
  • Guy Cassiers

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. donderdag 14 november 2019 — Teatro Principal de Vitoria, Vitoria-Gastei
  2. vrijdag 15 november 2019 — Teatro Gayarre de Pamplona, Pamplona
  3. zaterdag 16 november 2019 — Teatro Bretón de Logroño, Logroño
  4. vrijdag 22 november 2019 — Teatro Central, Sevilla
  5. zaterdag 23 november 2019 — Teatro Central, Sevilla

Ook interessante producties

Honderd Theater 16 juni 2024 t/m 19 december 2024

Honderd

Toneelhuis / Martha!tentatief / Ruud Gielens & Bart Van Nuffelen