Bekijk foto's
Literatuur

Saint Amour

Springtij in de liefde

Behoud de Begeerte

Springtij in de liefde. Wat gebeurt er wanneer passie haar maximale hoogte bereikt? Bij de zee kennen we de wetenschappelijke verklaring: het gebeurt wanneer de zon en de maan in dezelfde richting staan en hun getijdenkrachten elkaar versterken. Maar hoe zit het met de getijden in een relatie? 
In de Saint Amour-editie van 2024 gaat het over de overrompelende verliefdheid. Of over een aantrekkingskracht die uitzonderlijk is. Maar ook over liefde die naar obsessie neigt. Eén ding is zeker: het belooft een intense avond te worden met o.a. Connie PalmenSophie BerrebiIa GenbergVictor JestinEmy Koopman en Peter Terrin.

Saint Amour is al jaren een vaste waarde in het seizoensprogramma van Behoud de Begeerte. De liefde staat centraal in deze voorstelling, niet toevallig in februari, de maand van Valentijn. Schrijvers uit binnen- en buitenland brengen een treffend fragment uit hun recente roman of dichtbundel. Routiniers naast revelaties bezingen de liefde in een theatrale enscenering. Zij worden geflankeerd door muzikanten en films gelinkt aan het thema. Het zijn de beproefde ingrediënten van deze literaire hoogmis.

En zo sneed deze Saint Amour in goed anderhalf uur als vanouds veel hedendaags amoureus ongerief aan, balancerend op de dunne grens tussen liefde, nonchalance en onbegrip.

Dirk Leyman in De Morgen , 15 februari 2023

met

  • Connie Palmen
  • e.a.

regie en dramaturgie

  • Steven Heene

scenografie en licht

  • Steven Reymer

productie

  • Behoud de Begeerte

Alle data

  1. vrijdag 9 februari 2024 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen Première

Ook interessante producties

FRICTION Theater 8 december 2023 t/m 17 februari 2024

FRICTION

Toneelhuis / Kunstenwerkplaats / Sophia Rodriguez