Bekijk foto's
Theater

Slotvoorstelling De nieuwe spelers 2024

de nieuwe spelers

“You can’t be what you can’t see.” — Marian Wright Edelman
Als we om ons heen kijken is de wereld niet langer exclusief wit geprivilegieerd. Dat onze superdiverse maatschappij niet wordt weerspiegeld in de podiumkunsten is een gemiste kans. Nochtans is er heel wat jong talent met ambitie voor acteren en theatermaken, maar ze weten vaak niet hoe ze eraan moeten beginnen. Niet iedereen heeft dezelfde startpositie, sommigen stoten op culturele, sociale, maatschappelijke en financiële drempels. Daar wil de nieuwe spelers wat aan doen.

De nieuwe spelers is een vooropleiding theater voor 16- tot 25-jarigen die focust op maatschappelijke en culturele diversiteit. Het coachingstraject heeft als doel zoveel mogelijk jonge podiumkunstenaars te laten doorstromen naar een theateropleiding en audities om zo in de professionele kunstensector terecht te komen. 

De deelnemers krijgen een intensief begeleidingstraject van professionele kunstenaars die verschillen in achtergrond, referentiekader en methodiek. Op het einde van hun traject maken de deelnemers een collectief theaterproject. Deze slotvoorstelling laten ze op zaterdag 25 mei los op het publiek in Kambala, de speelzaal van Toneelhuis op het Eilandje.

De nieuwe spelers wordt gesteund door Arenberg, DE SINGEL, hetpaleis, Koninklijk Conservatorium Antwerpen, RITCS School of Arts, Sociaal Fonds Podiumkunsten en Toneelhuis en kan rekenen op samenwerking met Likeminds Amsterdam, Mestizo Arts Platform, Nuff Said en Toneelacademie Maastricht.

productie

  • de nieuwe spelers

Alle data

  1. zaterdag 25 mei 2024 — 15u00 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen
  2. zaterdag 25 mei 2024 — 20u30 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen

Ook interessante producties

Nomadics Theater 25 mei 2024 t/m 26 mei 2024

Nomadics

Voetvolk / Lisbeth Gruwez / Maarten Van Cauwenberghe