Bekijk foto's
Muziek

Swans

Support act: Norman Westberg

Trix en Toneelhuis werken opnieuw samen en brengen de legendarische band Swans onder leiding van Michael Gira naar de Bourla!

Opgericht door zanger, songwriter en multi-instrumentalist Michael Gira, kwam Swans voort uit de New Yorkse no wave-scene, die acts voortbracht als James Chance & the Contortions, Teenage Jesus & the Jerks, DNA en Mars in 1982. Bekend om hun muzikale brutaliteit en misantropische teksten, hebben de liveshows van Swans de reputatie intense auditieve aanvallen te zijn, terwijl Gira ze zou omschrijven als "zielverheffend en lichaam vernietigend".

De band is voortdurend in ontwikkeling en heeft genres als noise, post-punk, industrial en post-rock verkend, maar blijft steeds melodieus. Na tien albums ging de band uit elkaar, terwijl Gira Angels of Light oprichtte en zich concentreerde op zijn label, Young God Records, voordat ze in 2010 hervormden. Sindsdien zijn ze internationaal blijven touren en hebben tot nu toe nog eens 5 albums uitgebracht.

Op 15 juni brengen Trix en Toneelhuis Swans naar de Bourla voor hun Europese tournee!

Support act: Norman Westberg
De New Yorkse gitarist Norman Westberg ken je vooral van zijn werk bij Swans, maar net zo goed van zijn vele zijprojecten zoals The Body Haters en soloalbums van Jarboe. Westberg was korte tijd lid van The Heroine Sheiks met Shannon Selberg (ex-The Cows) en John Fell (ex-China Shop). Afgezien van de huidige incarnatie van Swans, speelt hij momenteel in de NYC-bands NeVAh (met Vinnie Signorelli & Algis Kizys) en Five Dollar Priest (voorheen Size Queens) (met onder andere Ron Ward van Speedball Baby & Bob Bert). Hij verscheen ook (gecrediteerd als Norman Westburg) in een korte film The Right Side of My Brain geregisseerd door Richard Kern en met in de hoofdrol Lydia Lunch.

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. donderdag 15 juni 2023 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties

The Interrogation Theater 25 maart 2024 t/m 26 maart 2024

The Interrogation

NTGent / International Institute of Political Murder (IIPM) / Edouard Louis / Milo Rau