Bekijk foto's
Muziek

The Golden Glows

support act: Porcelain id

Het voorbije decennium specialiseerde het Antwerpse trio The Golden Glows zich in lang vervlogen Americana: popmuziek uit de jaren ’20, gevangenisliederen uit de jaren ’30, proto-blues, vroege jazz en stokoude folktraditionals van wel honderden jaren oud. 

In hun nieuwste verhaal On Moonlight and Rain werd opnieuw inspiratie gevonden in het verleden, maar dit keer op een volstrekt andere plaats en in een andere tijd: Japan in de 18e eeuw.

De klassieke collectie Japanse horrorverhalen Ugetsu Monogatari of Tales of Moonlight and Rain werd gepubliceerd in 1776. Dit meesterwerk van Udea Akinari is een van de literaire hoogtepunten uit de Edo periode. De negen spookverhalen in de bundel inspireerden The Golden Glows tot negen epische songs over geesten in allerlei variaties. De show volgt de inhoud, het ritme en de structuur van het boek, maar de songs zijn – voor het eerst in de geschiedenis van de Glows – allemaal origineel. 

Muzikaal wordt er aangeknoopt bij Japanse muziek uit de vroege jaren ’80. Een handvol gelijkgestemde minimalistische componisten maakte toen, diep onder de indruk van Westerlingen als Erik Satie en Brian Eno, unieke ambient muziek.Synths, lapsteel, vibrafoon en elektronica vormen een solide basis voor de kenmerkende driestemmige harmonie van de Glows.

20u support: Porcelain id

Porcelain id is de Rwandese Hubert Tuyishime (23) (they/them). Als laureaat van Sound Track 2021-2022 gelden ze als één van onze muzikale beloftes, door de jury geroemd om hun krachtige teksten, sterke stem en unieke performance. Bewegend tussen poëtische en idiosyncratische vocals, met invloeden uit klassieke pop en lo-fi leggen hun nummers rauwe zenuwen bloot: kwetsbaar, oprecht en authentiek. 

"Zeer ontwikkeld geluid voor iemand zo jong als mezelf. Waarmee ik eigenlijk wil zeggen dat ik het zelf niet zou kunnen."- Meskerem Mees (voorrondes Soundtrack 2021-2022)

"On Moonlight And Rain is een conceptalbum waar de liefde en het vakmanschap van afspat. Het klinkt als de soundtrack voor een (nog) onbestaande Netflix-serie. Een Japanse Twilight Zone? Iemand? Je hoeft Mogwai niet te vragen voor de score, in Antwerpen zit een band die dat minstens even goed kan."

"'On Moonlight and Rain' is een rijk gearrangeerde plaat waarbij de vroegere americana-aanpak van The Golden Glows subtiel wordt aangevuld met elementen uit de Oosterse verhalentraditie en toefjes Japanse minimalistische en ambientmuziek. Het geheel doet vaagweg denken aan de sfeer van Nick Caves verhalende album 'Murder Ballads', terwijl de gitaren als een donker wolkenpak uitwaaieren en het omineuze debuut van The Gutter Twins in herinnering brengen."

Jef De Ridder in Enola , 7 april 2022

"Dat alles maakt van ‘On moonlight and rain’ een plaat die langzaam bedwelmt en onder de huid kruipt. Zoals vrijwel alleen de allerbeste platen dat doen."

Philippe De Cleen in Cutting Edge **** , 8 april 2022

"Deze plaat staat buiten de tijd, en dat zal op lange termijn haar kracht zijn."

"'On Moonlight And Rain' is een afwisselend album geworden waarin het dromerige en het duistere elkaar afwisselen. We horen The Golden Glows hier toch wel anders dan we van hen gewoon zijn en ook dát is een aangename verrassing."

met

 • Bram Van Moorhem (gitaar, zang, compositie, songwriting, concept)
 • Nel Ponsaers (zang, piano, compositie)
 • Katleen Scheir (zang)
 • Nicolas Rombouts (bas)
 • Mattijs Vanderleen (drums, marimba, vibrafoon)
 • Geert Hellings (gitaar, lapsteel)
 • Bram Weijters (synths, keys)
 • Hester Bolle (elektronica)

muziek

 • The Golden Glows

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. Geannuleerd: zondag 23 mei 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 2. zaterdag 28 augustus 2021 — 13u00 — Bourla - inkomhal, Antwerpen
 3. zondag 29 augustus 2021 — 13u00 — Bourla - inkomhal, Antwerpen
 4. woensdag 11 mei 2022 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Meer over ‘The Golden Glows’

Ook interessante producties