Bekijk foto's
Theater

WIPCOOP

Mestizo Arts Platform

WIPCOOP (de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform) biedt sinds 2009 een podium aan het artistieke talent dat zich in onze steden ontwikkelt. Een uitgelezen kans voor kunstsector en publiek om een blik te werpen op wat er broeit en zich ontwikkelt aan nieuwe artistieke creaties in de podiumkunsten!

Voor de eerste keer zullen de Antwerpse Work In Progress van Mestizo Arts Platform door Toneelhuis gehost worden in de Kambala Studio.

Maak je klaar voor een tweedaagse met maar liefst zes nieuwe Work In Progress. In Kambala tonen op donderdag 16 en vrijdag 17 november telkens drie artiesten uit Antwerpen waar ze staan met de ontwikkeling van hun nieuwe creaties. 

Elyne Notebaert, Faisal Muhammadu, Pablo Correa, Rubin Ajlouni, Sefora Sam en Tamayo Okano presenteren elk maximum dertig minuten uit hun Work In Progress. Aansluitend gaan ze een uur lang in gesprek met een gezelschap van dramaturgen, werkplaatsen, producenten en programmatoren over het getoonde werk en mogelijke steun. Tijdens deze breaks vertellen andere artiesten over hun werk, nieuwe initiatieven of projecten in Artist Talks met het publiek.

De Work In Progress vinden overdag plaats en zijn gratis. Reserveren is gewenst. 


Programma 16/11
 • Onthaal vanaf 10u
 • 10u30 - (Out)Growing Pains - Sesa (Sefora Sam)
 • 12u00 - VOID - Faisal Muhammadu
 • 14u - CARE (Past/ Present/Future) - Tamayo Okano
Programma 17/11
 • Onthaal vanaf 10u
 • 10u30 - JASSER - Rubin Ajlouni
 • 12u - MEER DAN (KNA)AP - Elyne Notebaert
 • 14u - MONOSAPIENS - Pablo Correa

Meer dan (kna)ap, een theatermonoloog waarin Elyne Notebaert je uitnodigt voor een onvergetelijke dialoog over het leven met achondroplasie (AP), of als een kleine vrouw. 
Rubin Ajlouni brengt de monoloog Jasser van Abdelkader Benali tot leven en vertolkt twintig jaar later - als Palestijnse acteur - de Joodse koopman Shylock. 
Sefora Sam, ook wel bekend als "Sesa", haalt haar inspiratie uit de kleine en grote momenten van het leven. Dit is ook te zien in haar werk (out)Growing Pains, waarin ze op poëtische wijze de energie van traumatische gebeurtenissen beschrijft. 
Voor CARE (Past/ Present/Future) heeft Tamayo Okano zich gericht op de stemmen van hen die vaak over het hoofd worden gezien: de moeders, grootmoeders en dochters. 
Samen met Faisal Muhammadu verkennen we in Void de wereld van geheugenverlies en trauma terwijl we de reis van een jongeman volgen door het doolhof van zijn gedachten. 
Met Monosapiens trakteert Pablo Correa het publiek op drie krachtige monologen en zijn tomeloze energie als verteller.

WIPCOOP is een unieke samenwerking in de kunstsector in Antwerpen, Brussel, Gent, Mechelen en Leuven. Het voornaamste doel? Vanuit de kracht van de coöperatie nieuw artistiek werk zichtbaar maken, hier dialoog rond opzetten en artiesten en organisaties matchen om dit werk verder te kunnen ontwikkelen en spelen en spreiden wanneer af. Het is ruimte maken voor nieuwe stemmen, verhalen, vormen en talen in de podiumkunsten. Een interstedelijke coproductie, waarin de kunstsector de vinger aan de pols houdt van wat zich ontwikkelt in de rijke voedingsbodem van onze steden én een netwerk waarin artiesten steun vinden bij de ontwikkeling van hun werk. Een win-win dus. 
Afgewerkte voorstellingen (#Plays) die uit eerdere WIPCOOP edities voortkomen, vind je in avondprogramma’s. Check de kalender voor het volledige overzicht.

---
MESTIZO ARTS PLATFORM + WIPCOOP:
ARENBERG, KVS, KUNSTZ, CAMPO, KAAITHEATER, TONEELHUIS, RATAPLAN, MARTHA!TENTATIEF, DE CENTRALE, DETHEATERMAKER, MADAM FORTUNA, NTGENT, KOPERGIETERY, FAMEUS, LARF! KAZEMATTEN, 0090, WPZIMMER, ARSENAAL/LAZARUS, CULTUURCENTRUM & RADAR MECHELEN, OC NOVA, BE HUMAN, PIANOFABRIEK/CITYLAB, VICTORIA DELUXE, SPREEKUUR (PODIUMKUNSTEN), THEATERFESTIVAL, GLOBE AROMA, THEATER AAN ZEE, LEZARTS URBAINS, FABULEUS, WORKSPACEBRUSSELS, TRANSFOCOLLECT, VIERNULVIER, BIJ DE VIEZE GASTEN, ZINNEMA, MOUSSEM, DANSPUNT, THASSOS, SOCHA, KC NONA, DE SINGEL / ON OFF SPACE, DE MAAN, ZOMER VAN ANTWERPEN, WALPURGIS, HETPALEIS, RAS EL HANOUT, ULTIMA VEZ, BRONKS, De KOER, CC JACQUES FRANCK, IMPULSION DANCE, MONTY, DE STUDIO, STORM OP KOMST, STUK, VINCENT COMPANY, LE BAMP, DE BRAKKE GROND, TATWERK, RIGHT ABOUT NOW, NAU IVANOW, ATELIER 210, GET DOWN AGENCY, HA CONCERTS, CORSO, ILES, 30 CC, TRILL, BURN, CIE TARTAREN, GOUVERNEMENT, LE RIDEAU, LA BALSAMINE, HET BOS

van

 • Mestizo Arts Platform

met de steun van

 • de Vlaamse Gemeenschap
 • Porticus
 • het Creative Europe Programma van de Europese Unie

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. donderdag 16 november 2023 — 9u30 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen
 2. vrijdag 17 november 2023 — 9u30 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen

Ook interessante producties

The Interrogation Theater 25 maart 2024 t/m 26 maart 2024

The Interrogation

NTGent / International Institute of Political Murder (IIPM) / Edouard Louis / Milo Rau