Van de Velde

Van de Velde

Erik Vlaminck schetst een fascinerend portret van de laatste levensjaren van de schrijver Roger Van de Velde.

Kwaliteitsvolle theaterteksten een langer leven bieden. Dat verlangen delen uitgeverij Bebuquin en Toneelhuis met elkaar. Om die reden gaan beide partners een nieuw samenwerkingsverband aan om alvast de komende vier jaar tekstedities te verzorgen van theaterteksten die in Toneelhuis geënsceneerd worden.

In de periode 1994-2003 verzorgde Bebuquin, onder leiding van Bart Meuleman en auteur-illustrator Paul Verrept, 26 publicaties van toneelteksten. Het hernieuwde Bebuquin wil die geest vandaag weer tot leven roepen. In het najaar van 2010 smeedde Paul Verrept een nieuw verband met theaterjournalist Wouter Hillaert en critica-dramaturge Esther Severi.

Toneelhuis heeft een bijzondere voorliefde voor tekst en literatuur. Zowel bewerkingen van grote romans (van Robert Musil, Malcolm Lowry, Joseph Conrad... ) als de uitnodiging tot de creatie van nieuw werk (Abke Haring, Tom Lanoye, Yves Petry…) zijn daarvan getuige. Reeds eerder werden speelteksten uitgegeven, maar nu wordt resoluut gekozen om dat meer systematisch en bovendien in een mooi vormgegeven reeks te doen, samen met een uitgeverij die hierin expertise heeft opgebouwd.

Ook interessante producties