Lisaboa Houbrechts werkt in India aan 'I Silenti'

Lisaboa Houbrechts werkt in India aan 'I Silenti'

Lisaboa Houbrechts is ter voorbereiding van de voorstelling I Silenti in Madras aan het werk met de Indiase danseres Shantala Shivalingappa. Toneelhuis en Les Ballets C de la B coproduceren deze voorstelling van Théâtre de Namur, Lisaboa Houbrechts regisseert.

 

Vanuit de figuur van Tcha Limberger, de blinde Romamuzikant, legt I Silenti de verbinding tussen de Porajmos, de vergeten Romagenocide tijdens WO II, en fragmenten uit de madrigalen van Monteverdi die spreken over liefde en oorlog. Twee werelden dialogeren met elkaar en vervloeien in elkaar. Voor de repetities met de focus op de muzikale ritmes werken ze daar samen met componist Fabrizio Cassol. De oorsprong van de Roma valt terug te brengen naar India. Daarom is deze reis dus ook een reis naar het hart van het verhaal van Tcha Limberger, die zang en viool voor zijn rekening neemt in I Silenti.
Lisaboa Houbrechts: "Zijn stem hier te horen, via opnames van de muziek, resoneert diep bij mij en wijst de richting aan tijdens het werken."

Ook interessante producties:

I Silenti Theater Archief

I Silenti

Toneelhuis / Otto Productions / Lisaboa Houbrechts / Fabrizio Cassol / Tcha Limberger