Bekijk foto's
Theater

De Grap

Kim Karssen, Benjamin Abel Meirhaeghe, De Warme Winkel, Nona, d e t h e a t e r m a k e r

We zijn als selfmade mens tegenwoordig meer dan ooit verantwoordelijk voor het zingeven van ons eigen leven en dus ook voor het lukken en mislukken daarvan. 

Zonder religie of gemeenschappelijk doel zwoegen we door een niemandsland van duizenden keuzes tussen levensstijlen, geloofsovertuigingen en opinies en hebben we toegang tot een onuitputtelijke bron van informatie en vergelijkingsmateriaal.

The winner takes it all, maar de keerzijde ligt op de loer. Fomo en faalangst. Burn-out en bore-out. Alleen en zonder uitzicht op het eeuwige leven lijkt het absurd je in te spannen. Het universum beloont ons bestaan enkel met een eeuwig zwijgen. Fomo Extrema.

Eigenlijk is het allemaal waardeloos. Onnodig, overbodig, zinloos. Behalve voor Kim. Kim heeft de antwoorden gevonden. Nog nooit heeft ze iets op eigen kracht voor elkaar gekregen, maar de zinloosheid van het bestaan gaat ze nu voor ons oplossen. De tijd van hoop is aangebroken!

De Grap speelt in het kader van Love at first Sight #6. Ontdek het volledige programma op loveatfirstsight.be

Karssen is zonder meer een fascinerende actrice, die zeer alert op de zaal reageert en met klein spel voortdurend commentaar op zichzelf geeft. Ze voert zichzelf op als standaardhipster die categorisch alles ironiseert: niet voor niets heet de voorstelling De Grap.

"Ze heeft een komische, ongemakkelijke manier van vertellen. Ze zoekt naar woorden, springt van de hak op de tak en fluit zichzelf constant terug. Kundig slaagt ze erin om haar tekst te brengen als een constante gedachtestroom die direct vanuit haar brein het podium op gutst, een prettige chaos. Ze zet het verhaal aan met fantastische, groteske gezichtsexpressie en sterk fysiek spel. Het is ontwapenend en zorgt ervoor dat je automatisch van haar gaat houden."

concept

  • Kim Karssen
  • Benjamin Abel Meirhaeghe

performance

  • Kim Karssen

regie

  • Benjamin Abel Meirhaeghe

productie

  • De Warme Winkel

coproductie

  • Nona
  • d e t h e a t e r m a k e r

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. vrijdag 24 september 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties

The Interrogation Theater 25 maart 2024 t/m 26 maart 2024

The Interrogation

NTGent / International Institute of Political Murder (IIPM) / Edouard Louis / Milo Rau