Bekijk foto's
Muziek

Isabelle Lewis

ft Benjamin Abel Meirhaeghe, Valgeir Sigurðsson & Elisabeth Klinck

Valgeir Sigurðsson, Benjamin Abel Meirhaeghe, Elisabeth Klinck

one of a kind combinatie tussen elektronische en eigentijdse klassieke muziek
Isabelle Lewis is de veelbelovende band rond IJslandse producer en componist Valgeir Sigurðsson, countertenor, regisseur en performer Benjamin Abel Meirhaeghe en violiste Elisabeth Klinck. Hun debuutalbum wordt gelanceerd in oktober 2024 onder het gerenommeerde label Bedroom Community. 

Het fictieve personage Isabelle Lewis is de belichaming van hun collectieve muzikale geest, een nostalgische shapeshifter met drie gezichten die elk een unieke klankwereld belichamen. Muzikaal brengen ze hun bevreemdende pop dicht bij elkaar met klassieke invloeden, sferische melancholie en een operateske puls. Ze zijn radicaal in hun stijl en er lijken zich steeds nieuwe perspectieven te ontvouwen in hun sferische landschappen. De poëtische en mysterieuze lyrics, de hoge operateske noten van Meirhaeghe, de geraffineerde electronics van Sigurðsson, de muzikale finesse van Klinck en hun charismatische performance maken van deze samenwerking een absolute must-see.

Het project is een coproductie met het Noord-Noorse cultuurfestival Festspillene i Nord-Norge (Harstad), waar Valgeir Sigurðsson in 2023 geassocieerd artiest was, het Noord-Noorse klassieke festival Nordlysfestivalen (Tromsø) en C-mine.

van en met

  • Valgeir Sigurðsson
  • Benjamin Abel Meirhaeghe
  • Elisabeth Klinck

Alle data

  1. zaterdag 17 mei 2025 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties