Debat

Lijsttrekkersdebat - Ruimte voor A

reflectie

Antwerpen, de stad van 172 nationaliteiten. De stad van historisch erfgoed en de ‘werf van de eeuw’. De stad waar de vastgoedmarkt floreert en de begroting sinds kort in evenwicht is. Maar is er nog voldoende ruimte voor de Antwerpenaren zelf?
Ruimte voor cultuur, sport, religie en het sociaal-culturele leven. Ruimte voor het ongetemde leven. Voor opera- en rave-liefhebbers, dichters en skaters. Ademruimte voor jong en oud, afkomstig van hier en elders, gelovig en ongelovig. 

Is Antwerpen te berekend en gecontroleerd aan het worden? Een creatieve hub hier, maar niet daar. Kwetsbaren, liefst uit het zicht, tussen autostrades en beton. De stad wordt steeds duurder, te duur voor cultuur en de diverse culturen die haar zo kleurrijk maken. Stadslucht maakt vrij, maar wat betekent die vrijheid voor de inwoners van 't Stad? Hoe vrijwaren we betaalbare en toegankelijke ruimte voor iedereen?

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen organiseren Toneelhuis en ARIA (Universiteit Antwerpen) een debat over de 'stad van iedereen' en de noodzakelijke ruimte, zowel fysiek als mentaal. Dit debat brengt de lijsttrekkers van alle politieke partijen samen, met vertegenwoordigers van culturen (kunsten, sport, religie en sociaal cultureel) die onze stad maken tot wat ze is.

Alle data

  1. dinsdag 10 september 2024 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Meer over ‘Lijsttrekkersdebat - Ruimte voor A’

Ook interessante producties