Theater

Live uitzending Götterdämmerung

Der Ring des Nibelungen

Sinds 2010 werkt  Guy Cassiers in het Teatro alla Scala in Milaan en de Staatsoper unter den Linden in Berlijn aan de vierdelige operacyclus Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. De muzikale leiding is in handen van de wereldbefaamde dirigent Daniel Barenboim, modeontwerper Tim Van Steenbergen tekent voor de kostuums en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui voor de dans. Toneelhuis wil haar publiek laten meegenieten en toont daarom na Das Rheingold (2010), Die Walküre (2010) en Siegfried (2012) nu ook vierde deel van De Ring, Götterdämmerung, op groot scherm in de Bourla, live vanuit de Scala in Milaan.

Voorstelling duurt 5 uur 40 minuten (pauzes inbegrepen)

De timing :

18u : aanvang deel 1
20u tot 20u30 : pauze
21u : aanvang deel 2
22u tot 22u30 : pauze
23u tot 00u15 : deel 3

Omdat dirigent Daniel Barenboim een rugoperatie ondergaat, kan hij bij de eerste voorstellingen van Götterdämmerung in Milaan de muzikale leiding niet op zich nemen. Daarom heeft de Italiaanse zender RAI beslist om de live opnames op 30 mei te annuleren en kan de live broadcast in de Bourlaschouwburg helaas niet plaatsvinden.

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. donderdag 30 mei 2013 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Meer over ‘Live uitzending Götterdämmerung’

Update! Videoblog: De Scala van Milaan presenteert de premièrereeks van de integrale Der Ring des Nibelungen in een regie van Guy Cassiers. Kijk • 17 juni 2013

Update! Videoblog: De Scala van Milaan presenteert de premièrereeks van de integrale Der Ring des Nibelungen in een regie van Guy Cassiers.

De afgelopen drie jaar reisde Guy Cassiers geregeld naar Berlijn en Milaan voor zijn regie van de vierdelige operacyclus Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Hij was te gast in het prestigieuze Teatro alla Scala in Milaan en de Staatsoper in Berlijn.

Nu de vier delen van De Ring voltooid zijn, gaat op 17 juni in de Scala van Milaan de premièrereeks van de integrale, vierdelige Ring van start met Das Rheingold. In dezelfde week worden ook Die Walküre, Siegfried en Götterdämmerung opgevoerd.

Ook interessante producties

FRICTION Theater 7 december 2023 t/m 17 februari 2024

FRICTION

Toneelhuis / Kunstenwerkplaats / Sophia Rodriguez