1936. Een nieuwe generatie jonge Belgen droomt van een Eengemaakt Rijk. Ze zijn conservatief, antiliberaal, antimarxistisch en racistisch. Léon Degrelle is een van hen.
De Belgische politicus richt in 1936 de fascistische beweging Rex op. Tijdens de Tweede Wereldoorlog brengt hij het Waals Legioen op de been, een eenheid van de SS die vecht aan het Oostfront. Na de oorlog, in 1945, wordt Degrelle bij verstek ter dood veroordeeld. Tot 1994 woont hij in Spanje, waar hij een nieuwe identiteit aanneemt, gesteund door de dictator Franco. Als militair politicus staat Léon Degrelle symbool voor het opkomende fascisme dat in de jaren dertig overal in Europa de kop opsteekt.
Luk Perceval zoomt in zijn trilogie The Sorrows of Belgium in op drie donkere passages uit het Belgische verleden. In Yellow neemt hij de Vlaamse collaboratie tijdens WOII onder de loep.
1933-1936. Een jonge generatie droomt van een nieuwe wereldorde. Vanaf 1941 sluiten velen van hen zich aan bij de nazi-ideologie en trekken zelfs naar het Oostfront. Zijn ze misleid? Waren ze werkelijk zo naïef?